En aquesta època tan difícil és fonamental cuidar-te i cuidar els teus. Una cosa està relacionada amb l'altra.

Una època per cuidar-te i cuidar els teus

02 de maig de 2020

Aquesta temporada de quarantena ens ha ensenyat la importància de tenir cura de nosaltres mateixos i de cuidar la nostra família, els animals de companyia i, fins i tot, els veïns i els amics, encara que molts d'ells estiguin lluny.

Cuida’t...

Aquests dies, cuidar-se és de vital importància. És una època difícil, en què tant la salut física com l’anímica es poden veure afectades.

Tingues en compte que la teva cura personal és imprescindible per poder cuidar la teva família, així que has d'estar sempre alerta perquè la cura dels altres comença per la d'un mateix.

Aprofita per dormir les hores necessàries per a un bon descans, i també per cuidar la teva alimentació amb receptes delicioses i nutritives, sense descuidar les fruites i les verdures. És important menjar sa, per descomptat, però també t’has de permetre algun capritx de tant en tant.

No descuidis tampoc l'exercici físic i fes servir la imaginació per mantenir-te en forma a casa. T’has de permetre desconnectar, prendre un bany relaxant, llegir un bon llibre, escoltar la teva música preferida... En definitiva, has de dedicar cada dia una mica de temps a cuidar-te.

Texto 1 Imagen Momentos cuidados

Per exemple, és una època perfecta per fer-te una neteja facial a fons, para estrenar algun tractament corporal, cuidar-te la pell o aprofitar per aprendre tots els trucs per a treure l’esmalt de les ungles.

Només són uns quants exemples; de segur que a tu se te n’ocorren molts més.

... i cuida els altres

En l'entorn familiar molt sovint hi ha nens i gent gran. Acostumen a ser els que més cuidem.

Després de tant de temps sense sortir, els nens necessiten molta comprensió i molt d'amor. A banda de tenir-ne cura físicament i psicològicament, requereixen també bones estones de joc i diversió; els hem de brindar una part important del nostre temps.

Texto 2 Imagen Momentos cuidados

Podem passar una bona estona canviant-los el pentinat amb aquestes trenes "boxer", fer treballs manuals entre tota la família, també cuinar la seva pizza favorita o preparar unes delicioses crispetes dolces per a acompanyar una bona pel·lícula.

La gent gran també pot gaudir de totes aquestes activitats. Ha estat el col·lectiu més perjudicat per aquesta crisi i es mereixen una estona d'evasió.

Texto 3 Imagen Momentos cuidados

Ara més que mai, la cura de la seva alimentació i una bona hidratació són essencials en aquesta època, així com les mesures d'higiene i fer un mínim d'exercici físic a casa. També és molt important procurar-los distraccions i suport emocional, tan necessari.

No ens hem d’oblidar d'uns altres membres de la família molt especials: els animals de companyia. Ara més que mai, és molt important tenir-ne cura de l’alimentació. Les seves sortides al carrer s’han vist reduïdes, de manera que pot ser que molts portin una vida una mica més sedentària de l'habitual. Cal tenir en compte aquest aspecte a l'hora de proporcionar-los el menjar.

Texto 4 Imagen Momentos cuidados

Aprofita aquest temps a casa per passar-lo amb el teu animal de companyia. Hi ha molts jocs per a evitar que caigui en l'avorriment, com ara amagar-li la seva joguina preferida o ensenyar-li nous trucs. Sens dubte, t'ho agrairà i us servirà a tots dos per estrènyer el vostre vincle, encara més.

Un altre factor important és la higiene dels animals de companyia. Dutxar el teu gos a casa pot ser divertit. Això sí, cal que ho preparis tot abans per evitar que, en una distracció, el gos surti corrent cap a la sala i ho mulli tot!

Altres recomanacions

La neteja de la llar també és fonamental en aquesta època. Per a una desinfecció ràpida i profunda, prova el nostre Multiusos amb lleixiu.