Et donem uns consells útils per a l'alimentació i l’atenció de les tortugues aquàtiques.

Les millors atencions per a la teva tortuga aquàtica

23 de maig de 2020

Tens una tortuga aquàtica? Hi ha molts detalls sobre la seva alimentació i atenció que has de conèixer si convius amb una d'aquestes mascotes tan fascinants. És per això que et volem fer una sèrie de recomanacions que et poden interessar.

Consells sobre l’atenció de la teva tortuga

Per tenir cura de la teva tortuga adequadament has de prestar atenció al seu entorn: tant l'aigua com la zona seca i el terrari són elements que necessiten un bon manteniment.

El terrari

Los mejores cuidados para tu tortuga acuática.

El terrari s’ha d’assemblar a un llac petit, que és com les tortugues aquàtiques viuen al seu medi natural. Ha de tenir una part d'aigua i una zona seca. Pel que fa a la mida, com més gran puguis millor. També és molt recomanable que la tortuga pugui prendre el sol al natural, sense que passi fred.

L’aigua

Los mejores cuidados para tu tortuga acuática.

L'aigua de la tortuga ha d'estar el més neta possible i la temperatura al voltant de 25-30 ºC. Cal procurar que l'ambient fora de l'aigua no baixi de 20 ºC, perquè el canvi de temperatura no afecti la tortuga quan surti de l'aigua i es posi malalta.

Tractament per a l'aigua de l'aixeta Dr. Wu Tetra

Tratamiento para el agua del grifo Dr. Wu Tetra.

L’aigua s'ha de canviar amb freqüència si no es disposa d'un filtre que en garanteixi la bona qualitat. Cal fer servir sempre un condicionador que elimini el clor i adapti l'aigua de l'aixeta perquè la tortuga pugui viure sana.

  • Freqüència d'ús: amb cada canvi d'aigua.
  • Ús: 5 ml per cada 10 litres d'aigua.

La zona seca

La zona seca del terrari ha de ser prou gran perquè quan la tortuga creixi hi pugui descansar o prendre el sol còmodament.

Consells sobre l’alimentació de la teva tortuga

Consejos sobre la alimentación de tu tortuga.

Una tortuga aquàtica menja una o dues vegades al dia, tot i que es tracta d'un animal que sempre està disposat a menjar, especialment llaminadures.

Mengen sempre a l'aigua; és el seu hàbitat natural. Per tant, l'aliment que els proporcionem no ha d’embrutar ni enterbolir l'aigua, ja que s'acabarà corrompent i farà mala olor.

Amb aquesta finalitat, s'han desenvolupat els sticks (bastonets) d'aliment que suren i es mouen, de manera que semblen menjar viu. Tenen una composició elaborada per científics que aporta a la tortuga tot el que li cal per assegurar-ne el bon estat de salut.

Sticks per a tortugues Dr. Wu Tetra (aliment complet)

Sticks para tortugas Dr. Wu Tetra (alimento completo).

Aquests sticks contenen tots els nutrients i nivells de proteïna digestibles que, juntament amb les vitamines i els minerals, permeten que la tortuga creixi sana i feliç.

  • Freqüència d'ús: diària.
  • Ús: com que els sticks suren, cal administrar-los directament sobre l’aigua perquè la tortuga tingui la sensació que és menjar viu.

Gàmmarus per a tortugues Dr. Wu Tetra

Gammarus para tortugas Dr. Wu Tetra.

Com hem comentat anteriorment, les tortugues sempre demostren ganes de menjar, sobretot llaminadures. Els podem subministrar aquests petits capricis de manera ocasional. Encara que són gàmmarus seleccionats i de qualitat òptima, s'utilitzen sempre com a llaminadura, en cap cas com a aliment únic.

  • Freqüència d'ús: esporàdica.
  • Ús: s’ha d’administrar directament sobre l'aigua, que és on sempre mengen les tortugues.

Mescla de gàmmarus per a tortugues Dr. Wu Tetra

Mezcla de gammarus para tortugas Dr. Wu Tetra.

Es tracta d'un aliment complementari, una combinació d'escates i gàmmarus, que es pot fer servir quan no s'utilitzen sticks. Ofereix l'aportació nutricional adequada, barrejada amb les llaminadures que són els gàmmarus.

  • Freqüència d'ús: freqüent.
  • Ús: similar al del producte descrit anteriorment.

Quina diferència hi ha entre el gàmmarus i la mescla de gàmmarus?

El gàmmarus té més palatabilitat que la mescla de gàmmarus. És per això que és tan atractiu i tan ben rebut per les tortugues. Tanmateix, té menys aportació nutricional, per la qual cosa no ha de ser l’aliment únic, sinó complementari. Els propietaris han d'evitar deixar-se portar per l'entusiasme de la mascota i no utilitzar-los de manera exclusiva.

Quins altres aliments pots donar a la teva tortuga?

Les tortugues són animals omnívors, però no poden aprofitar i digerir correctament els vegetals fins que són adultes (això ocorre entre els 6 i els 8 anys). És per això que s'han d'alimentar cobrint les seves altes necessitats de proteïnes.

Les tortugues adultes poden menjar: poma, pera, síndria, pastanaga, meló i, en particular, plantes aquàtiques si les tenen.

No han de menjar: cítrics, espines ni cols que poden ser perjudicials per a la seva salut.

Suplements

Especialment durant la fase de creixement (fins als 8 anys), es pot complementar l’alimentació amb blocs de calci, que contribueixen a la seva alta demanda i garanteixen el bon estat de la closca, sobretot si no s'utilitza diàriament un aliment base com els sticks.

Altres recomanacions

Si tens un gos o un gat, aquí et donem uns consells per a la higiene a casa del teu animal de companyia.