Els millors trucs per a la neteja i la higiene dels animals de companyia.

Higiene dels animals de companyia: com mantenir-los nets a casa

23 de abril de 2020

Ets dels qui porta el gos a la perruqueria per a la seva higiene personal? Si és així, t'hauràs trobat que, atesa la situació que estem vivint amb la COVID-19, l’has de dutxar a casa.

Si t’estressa la idea i no saps per on començar, et donem uns quants consells perquè banyar el teu gos sigui el més suportable possible per a tots dos. Ah! No ens oblidem de la cura dels gats.

Higiene dels animals de companyia: consells per a rentar els gossos a casa

Dutxar el gos a casa pot ser una activitat molt divertida i pot refermar la relació que hi tens. Ells també estan "patint" aquests moments de quarantena i necessiten que estiguis per ells més que mai: jugar-hi o fer que prenguin un bany relaxant els ajudarà a estar millor. I no t'oblidis de donar-los algun premi. Sens dubte, s'ho mereixen!

Bany del gos

Texto 7 Imagen Limpieza mascotas

Una de les coses més importants que cal tenir en compte és que no és aconsellable banyar massa el teu gos, ja que li podries danyar la capa lipídica de la pell. Si tens un cadell, espera't que tingui 45 dies de vida per banyar-lo.

És fonamental fer servir un xampú amb pH neutre, ja que està adaptat a la pell del gos. Cal seguir els passos següents:

  • Humiteja la capa del pelatge amb aigua tèbia.
  • Aplica el xampú. Es recomana aplicar-lo en tres zones fonamentals: la part posterior (zona de la cua), la zona de les potes, la zona del cap i part superior (coll i dors).
  • S’ha d'aplicar de manera que cobreixi tot el cos. Comença per les potes, ja que és la part que acumula més brutícia.
  • Deixa’l actuar uns instants.

Texto 1 Imagen producto limpieza mascotas

El nostre Xampú Àloe és dermoprotector. Nodreix, suavitza i protegeix, té un pH neutre i està recomanat per veterinaris.

Esbandida

Texto 1 Imagen Limpieza mascotas

Cal esbandir el gos de dalt a baix, per la part superior, de manera que l'aigua retiri tot el xampú acabant per les potes. Cal fer servir aigua tèbia i protegir-li els ulls i les orelles.

Una vegada esbandit el gos, hem de deixar-lo que ell mateix se sacsegi l'excés d'aigua.

Eixugada

L'objectiu d’eixugar el gos és que no quedi humitat al pelatge. Primer s'ha de fer amb tovallola i després, amb assecador.

  • Eixugada amb tovallola: primer cal fer servir la tovallola; absorbeix gran quantitat d’humitat del pelatge i disminueix el temps d'assecador. Cal prestar una atenció especial a l’hora d’eixugar les potes.

Texto 5 Imagen Limpieza mascotas

  • Eixugada amb assecador: cal tenir en compte que els gossos poden ser reticents a l'assecador, pel soroll que fa.

- Temperatura d’eixugada: cal seleccionar-la amb precaució. Fes servir una temperatura temperada.

- Distància d’eixugada: recomanem no apropar massa l'assecador. Cal mantenir una distància d'uns 30 cm entre l'assecador i el gos.

Texto 6 Imagen Limpieza mascotas

Raspallada

Cal raspallar el gos de manera suau. És recomanable utilitzar un raspall de carda tova. Fer-ho amb un raspall de goma serà com una carícia per a l'animal.

Colònia

Quan el pelatge del gos estigui eixut, posa-hi l'aigua de colònia. Es recomana ruixar-la al raspall abans de raspallar el gos o bé aplicar-te-la a la mà mentre l’acaricies. Recorda que has d'evitar sempre les zones del nas i els ulls.

És aconsellable aplicar-la amb freqüència entre bany i bany, per a mantenir la bona olor del pelatge.

Cal utilitzar una colònia amb un pH neutre, adaptada a la pell del gos i que no contingui alcohol.

Texto 2 Imagen producto limpieza mascotas

Disposem d'Aigua de colònia per a gossos i gats, amb fragància de talc i sense alcohol.

Desinfecció de les potes

Texto 4 Imagen Limpieza mascotas

Per desinfectar les potes després de passejar, es pot aplicar sabó i aigua. Cal prestar una atenció especial als coixinets de les potes i a la zona de la cua.

Dilueix el xampú dermoprotector amb àloe (una part de xampú per tres parts d'aigua), ja que és molt concentrat. Com que té un pH neutre, aquesta dilució es pot aplicar amb freqüència en aquestes zones després de cada passeig.

No s’ha de fer servir alcohol, ja que resseca la pell excessivament.

Sobretot, cal evitar l’estrès

Un consell important: si el teu gos s'estressa a l'hora de banyar-se, cal preparar el terreny. Un dels nostres snacks de cors amb pollastre fresc com a premi nutritiu el pot ajudar a tranquil·litzar-se i a començar amb més bon humor la seva estoneta d'higiene.

Texto 3 Imagen producto limpieza mascotas

A més, és fonamental no posar-lo a l'aigua amb la banyera plena, no tirar-li aigua a la cara i evitar que li entri a les orelles.

Higiene dels animals de companyia: consells per als gats

Els gats se solen rentar sols, gràcies a la llengua rasposa que els permet netejar-se, eliminar pèls i altres impureses. No obstant això, solen deixar anar molt de pèl per casa. A més, tot això que ingereixen es pot convertir en boles de pèl que acaben vomitant.

Per prevenir aquesta situació, és important tenir cura de la seva higiene.

Raspallada

Texto 8 Imagen Limpieza mascotas

Raspallar el teu gat cada dia és suficient per a mantenir-lo net i que no deixi anar ni s'empassi molt de pèl. L’has de raspallar amb molta suavitat, perquè ho percebi com un massatge i s’ho deixi fer de bon grat. D’aquesta manera, fins i tot t'ho acabarà demanant.

Neteja dels ulls

Texto 2 Imagen Limpieza mascotas

Els gats solen retirar-se les lleganyes amb les potes, però de vegades no ho aconsegueixen del tot. Si veiem que l'animal té els ulls bruts, els hem de netejar amb un mocador de paper, immobilitzant el gat per la part posterior del cap.

Altres recomanacions

Coneixes els nostres snacks de cors per premiar el teu animal de companyia?