Gaudir d'un plat de pasta amb salsa bolonyesa que no porti carn és possible. Els Tirabuixons sense gluten amb bolonyesa vegetal de Mercadona són l'opció ideal per a persones celíaques, vegetarianes i, en general, per a qui vulgui gaudir d'un plat italià deliciós. És una recepta consistent, perfecta per fer front a les baixes temperatures.
Per aconseguir el seu sabor característic, s’acompanya d'una salsa saborosa elaborada amb daus de tofu, tomàquet, pastanaga, ceba, all i orenga.
Segueix el vídeo de la recepta de Tirabuixons sense gluten amb bolonyesa vegetal de Mercadona:
Ingredients per a 4 persones:
- 400 g de pasta sense gluten
- 1 pot de tomàquet fregit recepta artesanal
- 1 paquet de tofu
- 1 ceba seca
- 1 pastanaga fresca
- 2 grans d'all
- 5 g d'orenga
- 50 g de formatge en pols especial per a pasta
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
- Pebre negre
Pas a pas:
1. Peleu la ceba, la pastanaga i els alls, i talleu-ho tot a quadradets.
2. Talleu el tofu a quadradets.
3. Escalfeu una mica d'oli en una cassola i sofregiu-hi les verdures uns 15 minuts, a foc mitjà.
4. Ofegueu el tofu amb les verdures uns 5 minuts.
5. Afegiu-hi el tomàquet i l'orenga, i cuineu-ho tot junt uns 10 minuts.
6. Poseu aigua a bullir en una olla i coeu-hi la pasta el temps que indiqui el fabricant.
7. Afegiu-hi la sal a mitja cocció i no escorreu la pasta amb aigua freda; traieu-la de l'olla amb una escumadora o unes pinces o coleu-la en una escorredora o colador i barregeu-la amb la salsa.
8. Afegiu-hi una mica d'oli cru, salpebreu-ho amb un molinet de pebre i empolseu-ho amb formatge al gust.
Elaboració de la pasta sense gluten de Mercadona
Els tirabuixons vegetals sense gluten de Mercadona s’elaboren a Gravina in Puglia (Itàlia), on seleccionen acuradament matèries primeres que estan completament lliures de gluten, de manera que són aptes per a les persones celíaques.
Aquest procés es fa en un establiment que està preparat i dedicat exclusivament als productes sense gluten. Gràcies a això, té la certificació ELS (Sistema de Llicència Europeu), que està regulat per l'AOECS (Associació de Societats Europees de Celíacs).
Altres recomanacions
Una altra bona recepta de pasta sense gluten, ideal per passar els mesos més freds, és la d’Espaguetis sense gluten amb salsa marinera. I si busques més idees per cuinar que t'ajudin en el dia a dia, t'oferim aquesta selecció de receptes.
Et ve de gust un bon aperitiu lliure de gluten? Les Puntes sense gluten, perfectes per dipejar o acompanyar les tapes més cruixents, les pot consumir tota la família, ja que tampoc contenen lactosa.
Tasteu-les amb l’Hummus de llenties de Mercadona, que tampoc conté gluten i que, a més, està boníssim amb pastanaga i api tallats en bastonets.