Et donem les millors idees per reaprofitar les sobres de pa

Receptes per reaprofitar les sobres de pa

03 de abril de 2023

A qui no li passa de tant en tant? El pa és un aliment bàsic, d'ús diari i de primera necessitat, indispensable en la nostra dieta equilibrada. Tanmateix, és freqüent que en comprem més del que cal i quedi dur, o que no sapiguem què fer amb tant de pa sobrer. També és habitual tenir pa de motlle a punt de caducar i que calgui donar-li sortida o simplement consumir-lo d'una manera diferent.

T’acostuma a passar? En qualsevol d'aquests casos, l'última opció ha de ser llençar el pa. A continuació, t’oferim diferents solucions per reaprofitar tant les barres com el pa de motlle i allargar-ne la vida útil. Són trucs per fer servir sobres de pa per preparar diverses receptes, pastissos salats, dolços..., fer crestes amb pa de motlle, etc.

Hi ha moltes possibilitats i n’hem seleccionat algunes de les més interessants. No malbaratis el pa i prepara aquestes receptes, senzilles, útils i delicioses.

Les tres millors idees per reaprofitar el pa

Fes unes crestes delicioses amb pa de motlle sobrer

Ingredients per fer una cresta amb pa de motlle

Aquesta recepta és deliciosa, senzilla i alhora sorprenent. També hi pot participar la mainada. El resultat és boníssim. Pots seguir el nostre suggeriment de farciment, triar-ne un altre que t’agradi més o, fins i tot, preparar una safata exquisida de crestes variades.

1. Prepara el farciment de les crestes. Esmicola la tonyina en un bol, afegeix-hi els ous picats i el tomàquet. Mescla-ho fins a obtenir una pasta.

2. Talla les vores de les llesques de pa de motlle i aixafa-les amb l’ajuda d'un corró.

3. Preescalfa el forn a 180 ºC.

4. Omple les crestes posant una cullerada de farciment al centre del pa.

5. Doblega el triangle i segella’n les vores amb una forquilla.

Paso 5 empanadilla pan de molde: Doblar el triángulo y sellar los bordes con un tenedor.

6. Pinta les crestes amb l'ou batut i posa-les al forn 10-15 minuts o fins que estiguin cruixents.

Paso 6 empanadilla pan de molde: Pintar las empanadillas con el huevo batido

Reutilitza el pa per preparar un pastís salat de pernil i formatge

Ingredients necessaris per fer un pastís salat de pernil i formatge

Una recepta d'aprofitament perfecta per a les sobres del pa d'ahir o de fa uns dies. És increïble que puguin formar part d'un pastís tan apetitós, tan bo de gust i textura. Segueix el nostre pas a pas per comprovar-ho:

1. Esmicola el pa a trossets en un bol.

2. Afegeix la llet sobre el pa. Mescla-ho perquè el pa s'amari bé de llet.

Paso 2 pastel salado de jamón y queso: Añadir sobre el pan la leche y mezclar

3. Bat els ous i afegeix-los al bol juntament amb la sal, el pebre, el pernil i el formatge. Reserva uns trossets d'aquests últims ingredients per decorar.

4. Mescla-ho tot.

Paso 4 pastel salado de jamón y queso: Mezclar todo

5. Folra la base d'un motlle amb paper de forn i unta’n les vores amb una mica d'oli.

6. Aboca la mescla al motlle fins a cobrir-lo del tot. Acaba amb els trossets de pernil i formatge que has reservat.

7. Fes-ho al forn uns 35 minuts, a 180 ºC.

8. Tempera el pastís abans de treure’l del motlle.

Reaprofita el pa per elaborar un púding

Ingredients per elaborar un pudin

Aquesta recepta té una miqueta més de dificultat. És ideal per a valents amb més nivell culinari o que vulguin anar una mica més enllà. De tota manera, si segueixes el nostre pas a pas, et quedarà perfecta.

1. Talla el pa a trossets.

2. Preescalfa el forn a 180 ºC.

3. En un cassó, escalfa la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona a foc lent per aromatitzar. Quan arrenqui el bull, retira el cassó del foc i treu la canyella i la pell de llimona.

4. Afegeix la llet als trossos del pa i reserva-ho perquè perdi temperatura.

Paso 4 pudin: Añadir la leche a los trozos del pan

5. Tritura el pa remullat, afegeix-hi els ous i torna-ho a triturar.

Paso 5 pudin: Triturar el pan remojado

6. Aboca el caramel a la base del motlle que utilitzaràs. Banya el motlle amb el caramel.

7. Aboca la mescla al motlle amb caramel i posa-la al forn, al bany maria, uns 40-45 minuts, a 180 °C. Punxa el púding amb un escuradents o ganivet: si surt net, està fet. Altrament, deixa’l uns minuts més.

Paso 7 pudin: Verter la mezcla en el molde con caramelo y hornear a baño María

8. Desemmotlla’l quan ja sigui ben fred.

Altres recomanacions

Coneix la nostra exquisida varietat de fogasses de pa i una proposta de consum per a cadascuna d'elles.

Tasta la Piadina, el pa d'estil italià molt versàtil a l’hora de preparar-lo.

Has consultat les nostres idees per a un esmorzar perfecte? Descobreix quin esmorzar és el més indicat per a tu.