Tot a punt per celebrar Halloween? Et proposem quatre receptes divertides per a una nit sorprenent de rialles terrorífiques. Serà un sopar inoblidable, en què tota la família i amics xalareu d’allò més.
A més, són receptes molt originals i apetitoses, salades i dolces, perquè hi hagi varietat i pugueu completar el vostre sopar. Propostes per dipejar i pizzes, cremes i pastissos. Pren-ne nota; són molt fàcils de preparar.
Quatre receptes de Halloween
Cementiri de natxos
- En una paella, salta-hi 250 g de carn picada i salpebra-la.
- Afegeix-hi 1 cullerada sopera d'all en pols i 7 o 8 rodanxes de xilis de Jalapa.
- Posa ½ bossa de natxos en una safata per al forn i estén-hi la carn condimentada per sobre.
- Incorpora 1 pot de salsa mexicana damunt la carn i els natxos, i cobreix-ho amb 1 bossa de formatge ratllat.
- Posa-ho a gratinar durant 60 segons.
- Quan surti, afegeix-hi 1 pot de guacamole per sobre i estén-lo lleugerament.
- En 2 tortilles de blat, retalla-hi formes diferents: làpida, arbre, etc.
- Posa-les al forn fins que s’enrosseixin i, a continuació, decora-les al gust amb colorant alimentari.
- Posa totes les formes a la superfície i a punt per dipejar!
Crema de carabassa
- En una cassola, posa-hi 500 g de carabassa pelada, sense llavors i a trossets, juntament amb 1 moniato i 4 pastanagues pelades i a trossos.
- Afegeix-hi 400 ml d'aigua o de brou de verdures, i deixa-ho bullir fins que estigui cuit.
- Retira el brou de la cocció i tritura tot el conjunt juntament amb un rajolí d'oli d'oliva i un bon raig de llet de coco. Incorpora l'aigua de la cocció a poc a poc, fins a aconseguir la textura desitjada (més espessa o més lleugera), i rectifica-ho de sal.
- Serveix la crema en un plat i decora-la amb una espiral de llet de coco, que has de trencar amb un escuradents de manera que sembli una teranyina.
Pastís de carabassa
- Preescalfa el forn a 180 ºC.
- Desenrotlla la pasta trencada sobre el seu paper i punxa’n tota la superfície amb una forquilla. Folra un motlle de pastís (d'uns 22 cm de diàmetre) amb la pasta trencada i posa-ho al forn durant 12 minuts. Reserva-ho.
- En un bol, tritura-hi 300 g de carabassa cuita juntament amb 80 g de sucre, 3 ous, un mica de sal, 1 culleradeta de canyella, ½ de nou moscada, ½ de gingebre i 200 ml de nata.
- Aboca la barreja sobre la pasta trencada i posa-ho al forn uns 30 minuts. Per comprovar si el pastís està ben cuit, punxa’l amb un ganivet o un escuradents. Han de sortir nets.
- Cobreix la superfície del pastís amb confitura de carabassa. Decora’l amb motius de Halloween fets amb xocolata fosa en una màniga de pastisseria.
Mòmia Calzone
- En una massa fresca per a pizza, posa-hi el farciment al centre. Deixa els laterals i la zona superior de la massa lliures.
- El farciment s’ha de compondre del següent: 1 pot de tomàquet fregit, 1 paquet de mozzarella, 1 pot de formatge ricotta i unes tires de salami.
- Als laterals de la massa que has deixat lliures, fes-hi uns talls a manera de tires.
- Cobreix el farciment amb les tires que has tallat, com si fos un embenat, amb fermesa, però sense pressionar. Decora la zona superior amb tomàquet i rodanxes d'oliva a manera d'ulls.
- Preescalfa el forn a màxima potència i enforna-ho uns 20 minuts.
Altres recomanacions
Si busques opcions dolces per Halloween, no et perdis les nostres llaminadures i xocolates més terrorífiques.