Els plats principals amb carn són clàssics en dates nadalenques. La Carnisseria de Mercadona et suggereix diferents receptes per a aquestes festes: llom, xai, pollastre de corral, vedella, porc..., amb tot el sabor de les carns i tot l'afecte i la dedicació que es posa a elaborar-les. Perquè les comparteixis amb els amics i familiars en aquesta època de l'any tan especial.
Consulta l’elaboració pas a pas de totes aquestes receptes que t'ofereix la Carnisseria de Mercadona des d'aquí:
El xai és un dels plats més representatius de Nadal a casa nostra. Pensant en aquestes dates nadalenques, et proposem una preparació amb el sabor inconfusible i profund dels boscos que aporta la tòfona negra. Aquesta Espatlla de Xai Rostida amb Salsa de Tòfones esdevindrà el plat estrella de les teves celebracions familiars.
Segueix el vídeo de la recepta d’Espatlla de xai Rostida amb Salsa de Tòfones
Ingredients per a 4 persones:
- 1 espatlla de xai.
- 25 g de tòfona.
- 1 ceba.
- 1 paquet de cibulet.
- 50 g de mantega.
- Mitja copa de brandi.
- Aigua.
- Oli d'oliva.
- Pebre negre.
- Sal.
Pas a pas:
Si vols seguir el procés pas a pas, aquí tens l'elaboració completa d'aquesta recepta saborosa.
1. Salpebreu l'espatlla i amaniu-la amb oli.
2. Rostiu l'espatlla al forn durant 90 minuts, a 180 º.
3. Poseu una mica d'oli en una paella.
4. Afegiu-hi la meitat de la mantega.
5. Ofegueu-hi la ceba tallada ben petita.
6. Afegiu-hi la tòfona ben tallada, una mica de sal i el brandi.
7. Reduïu-ne l'alcohol.
8. Afegiu-hi el suc del xai i la mantega restant.
9. Reduïu-ho al gust.
10. Serviu l’espatlla amb la salsa per sobre.
11. Decoreu-ho amb el cibulet.
Altres recomanacions
La nostra secció de receptes pot ser molt útil per a aquest Nadal. Fes-li un cop d'ull!
Per començar els teus dinars i sopars aquestes festes, res millor que la nostra selecció de Fumats, Salaons i Conserves de Peix.