Quatre receptes d'aprofitament amb les sobres de Nadal.

Receptes d'aprofitament amb les sobres de Nadal

04 de gener de 2023

Per Nadal no volem mai fer curt de menjar i per això acostumem a cuinar molt i habitualment queden sobres.

Tanmateix, aquestes restes poden tenir una segona vida i ajudar a resoldre futurs menús. Segueix els nostres consells per aprofitar millor els aliments, evitar-ne el malbaratament i economitzar en aquesta època de l'any.

No saps què fer amb les sobres de Nadal? Hi ha moltes opcions. A continuació, t’oferim quatre receptes d'aprofitament molt bones i senzilles. Pren-ne nota!

Quatre receptes d'aprofitament amb les sobres de Nadal

Tires de filet amb salsa agredolça

4 recetas de aprovechamiento con las sobras de Navidad Mercadona.

Ingredients per a 2 persones

  • 250 g de sobres de filet
  • Oli d'oliva
  • 30 g de mantega
  • 1 ceba dolça
  • 1 got de vi negre
  • 2 cullerades de quètxup
  • Pebre negre
  • 1 cullerada de gelatina de maduixa
  • 150 g d'arròs blanc
  • 10 g d'ametlla laminada

Pas a pas

1. Talla el filet en tires d’un dit petit de gruix.

2. Salta-les en una cassola calenta amb una mica d'oli i mantega.

3. Retira-les amb una escumadora i, de seguida, afegeix-hi una ceba picada fina i ofega-la.

4. Mulla-la amb vi negre i deixa que redueixi.

5. Afegeix-hi dues cullerades de quètxup, pebre negre molt i una cullerada de gelatina de maduixa.

6. Cola la salsa resultant i posa-la en una paella.

7. Afegeix-hi un raig d'oli d'oliva i barreja-ho amb energia perquè emulsioni.

8. Salsa la carn reservada.

9. Acompanya-la amb arròs blanc i ametlla laminada prèviament torrada.

Crema de verdures escalivades

4 recetas de aprovechamiento con las sobras de Navidad Mercadona.

Ingredients per a 4 persones

  • 400 g de sobres de verdures escalivades: pebrot, carabassó, albergínia, cirerols, espàrrecs i patates
  • 2 patates mitjanes
  • Llet evaporada al gust
  • Crostons al gust
  • Pebre negre
  • Oli d'oliva

Pas a pas

1. Posa a coure amb l'aigua justa una base de patates pelades i tallades en trossos gruixuts.

2. Prepara les verdures escalivades: treu-ne les impureses i posa-les a l'aigua de cocció de les patates quan estiguin gairebé cuites.

3. Quan les patates estiguin al punt, tritura-ho tot ben fi.

4. Afegeix-hi llet evaporada al gust fins a arribar al punt de cremositat que t’agradi i posa-ho al punt de sal.

5. Acaba-ho amb crostons, un parell de puntes d’espàrrec que hauràs reservat, pebre negre acabat de moldre i unes gotes d'oli d'oliva verge extra.

Espaguetis amb all, cirerols i tonyina

4 recetas de aprovechamiento con las sobras de Navidad Mercadona.

Ingredients per a 2 persones

  • 1 rodanxa de sobres de tonyina a la planxa sense salsa
  • 200 g d’espaguetis
  • 3 grans d'all
  • 1 bitxo de Caiena
  • 200 g de cirerols
  • Pebre negre

Pas a pas

1. Posa a coure els espaguetis en aigua amb sal i retira’ls 2 minuts abans del temps de cocció que indiqui el fabricant.

2. En una paella àmplia, salta un raig d'oli i 3 alls laminats juntament amb un bitxo de Caiena.

3. Quan els alls s'enrosseixin, afegeix-hi els cirerols partits per la meitat i salta’ls.

4. Un cop ofegats els tomàquets, afegeix-hi un cassó de l'aigua de la cocció de la pasta i remena perquè es vagi formant una salsa.

5. Afegeix els espaguetis a la paella al dente.

6. Remenar els espaguetis amb la salsa que es comença a formar. Si cal, afegeix-hi cullerots d'aigua de la cocció per ajudar a crear la salsa.

Tiramisú de bombons Delizze

4 recetas de aprovechamiento con las sobras de Navidad Mercadona.

Aquesta és una recepta perfecta per aprofitar els dolços de Nadal que han sobrat i que tenim al moble de la cuina (torrons, bombons, polvorons...). Per a aquesta recepta, farem servir els bombons Delizze.

Ingredients per a 4 persones

  • 10 bombons Delizze
  • 4 ous
  • 60 g de sucre
  • 250 g de mascarpone
  • Cacau en pols al gust
  • 100 ml de llet sencera
  • 1 beina de vainilla
  • 200 g de melindros

Pas a pas

1. Bat 4 rovells d'ou juntament amb el sucre al bany maria, fins que quedi esponjós. Deixa-ho refredar.

2. Quan estigui fred, afegeix-hi el mascarpone. Barreja-ho bé.

3. Trosseja els bombons Delizze. Afegeix-los a la barreja.

4. Barreja la llet i les llavors d'una beina de vainilla.

5. Intercala capes de melindros sucats en la llet i la crema de mascarpone. Acaba-ho amb una capa de melindros i deixa-ho refredar com a mínim 2 hores a la nevera.

6. Decora-ho amb el cacau en pols tamisat i uns trossos més de bombons Delizze.

Altres recomanacions

Saps com preparar uns canelons d'aprofitament amb les sobres d'unes galtes de porc? Pren nota d'aquesta recepta.

Et proposem 3 cremes saludables i ideals per a l'hivern.

Coneixes els 5 tipus de ceba que tenim a Mercadona?