El 27 de maig vinent se celebra a Espanya el Dia Nacional del Celíac/a, una data que serveix per a donar visibilitat i suport a les persones celíaques.
A Mercadona, com cada any, ens sumem a la commemoració amb la renovació constant dels nostres productes sense gluten, una tasca continua d'innovació i ampliació que reflecteix el nostre compromís amb aquest col·lectiu.
A més, et suggerim una recepta sense gluten deliciosa, apta per a persones celíaques, perquè gaudeixis de l'alimentació i la nutrició que millor s'adapta a les teves necessitats. Una combinació exquisida d'ingredients per a gaudir-ne en dinars o sopars amb la família o els amics.
Segueix el vídeo pas a pas de la Recepta de Cruixent de verdures sense gluten
Ingredients per a 4 persones:
- Pa ratllat sense gluten
- 1 ou
- 1 carabassó
- 350 g de coliflor
- Oli de gira-sol suau
- All granulat
- Gingebre en pols
- Alfàbrega
- Sal
- 250 ml de maionesa
- 15 g de ceba vermella
- Tàperes i cogombrets
- 250 g de quinoa cuita blanca i vermella
Pas a pas:
Si vols seguir el procés amb detall, aquí tens l'elaboració completa d'aquest plat deliciós.
1. Talleu la coliflor en ramells mitjans i coeu-los uns 10 minuts, en aigua bullent abundant amb sal. Deixeu-los refredar.
2. Talleu el carabassó a tires.
3. Bateu l’ou.
4. Prepareu dues mescles diferents: per a la coliflor, barregeu la sal, l'all i el gingebre.
5. Per al carabassó, barregeu l'all, la sal i l'alfàbrega.
6. Arrebosseu la coliflor amb la seva mescla, passeu-la per l'ou i després pel pa ratllat.
7. Feu el mateix amb el carabassó tallat i la seva mescla.
8. Fregiu les verdures en una paella amb oli calent abundant, a temperatura mitjana/alta. Quan estiguin daurades, deixeu-les sobre paper absorbent.
9. Per a fer la salsa, talleu ben petits els cogombrets, la ceba vermella i les tàperes. Barregeu-ho amb la maionesa.
10. Emplateu les verdures amb una ració de quinoa i la salsa.
Altres recomanacions
Ja has decidit les postres? Què et sembla aquesta recepta de Pa de pessic sense gluten farcit de crema de llimona i fruites del bosc?