Una amanida fresca i saborosa per als àpats d'estiu: Amanida de figues.

Recepta d'Amanida de figues

13 de agost de 2020

Has tastat alguna vegada l'Amanida de figues? És una amanida diferent, saborosa i fresca, que ve molt de gust ara que fa calor. A més, és molt fàcil de preparar.

Aprofita que és temporada de figues i tasta aquesta combinació original de gustos: figues, tomàquet, anxoves, canonges, festucs... T'animes? Som-hi amb la recepta!

Segueix el vídeo pas a pas de la Recepta d'Amanida de figues

Ingredients per a 1 persona:

  • 1 figa fresca
  • ¼ de mozzarella
  • 2 anxoves
  • 4 tomàquets cherry
  • 20 g de canonges
  • 40 ml de vi negre
  • Pell de taronja
  • 15 g de sucre blanc
  • 1 grapadet de festucs
  • Oli d'oliva verge en esprai
  • Sal
  • Pebre negre

Pas a pas:

Si vols seguir tot el procés d'elaboració d'aquesta recepta, t’indiquem a continuació els passos que cal seguir:

1. Munteu l'amanida en un recipient: poseu-hi una base de canonges, mozzarella tallada, els tomàquets cherry, la figa pelada i tallada, les anxoves i els festucs a trossets.

Montar la ensalada en un recipiente.

Poner una base de canónigos, la mozzarella cortada, los tomates cherry, el higo pelado y cortado, las anchoas y los pistachos troceados.

2. Peleu un trosset de pell de taronja.

Pelar un trocito de piel de naranja.

3. Prepareu la reducció: poseu el vi a la paella ja calenta. Afegiu-hi el sucre i la pell de taronja. Deixeu-ho al foc fins que redueixi.

Preparar la reducción: echar el vino en la sartén ya caliente.

Añadir el azúcar y la piel de naranja.

Mantener en el fuego hasta que reduzca.

4. Amaniu-ho amb sal, pebre negre molt, oli i la reducció de vi i taronja.

Aderezar con sal, pimienta negra molida, aceite...

Reducción de vino y naranja.

5. Escampeu-hi uns quants trossets més de festucs i serviu-ho

Espolvorear un poquito más de pistachos troceados y servir.

Altres recomanacions

Si t'agraden les amanides diferents, pren nota d'aquesta altra recepta: Amanida de Cigrons amb gambot.