Descobreix els nostres diferents tipus de salses especials i algunes de les millors receptes que pots preparar amb elles.

Idees per cuinar amb salses especials: no te n’estiguis!

23 de setembre de 2022

Posa salsa als teus plats! A Mercadona tenim salses de tots els gustos i les textures per realçar i animar les teves receptes. Ens ofereixen moltes possibilitats amb ingredients diferents, i sempre és un plaer assaborir-les. Segur que per a tu també.

Encara que pugui semblar un element secundari, és impossible discutir la importància de les salses a la cuina. Què seria de molts dels nostres plats favorits sense les seves salses reglamentàries?

Per això, hem seleccionat set salses especials del nostre lineal amb què pots preparar altres tantes receptes també especials. Quina és la teva favorita?

Salsa Cèsar

Salsa César de Mercadona

  • El complement ideal per a amanides, sobretot la que porta el seu mateix nom.
  • Una salsa molt encertada per amanir verdures escalivades.
  • També la pots emprar per a sandvitxos, ales de pollastre o patates fregides.

Amanida Cèsar

1. Talla 30 g de formatge grana padano en escates irregulars.

2. Fes 1 pit de pollastre salpebrat a la planxa i reserva’l fins que temperi.

3. Posa brots tendres, cirerols, uns ravenets, el formatge grana padano, el pit enrossit tallat a tires i 1 cullerada sopera de crostons, i remata-ho amb la salsa Cèsar al gust.

Salsa Barbacoa

Salsa Barbacoa de Mercadona

  • Clàssica per a carns a la graella, barbacoes, costelles i adob de carns.
  • També és perfecta per a unes patates fregides si t'agraden ben potents.

Tira de costella lacada amb salsa barbacoa

1. Salpebra la tira de costella i cobreix-la amb salsa barbacoa per tots els extrems.

2. Cobreix-la i tanca-la amb paper d'alumini. Posa-la al forn a 160 ºC, durant 2 hores i mitja.

3. Treu-la del forn, treu el paper d'alumini, retira l'excés de líquid i pinta la part de la carn amb més salsa barbacoa.

4. Apuja la temperatura del forn a 200 ºC amb calor grill i enrosseix la tira de costella, ja sense el paper d'alumini.

5. Pica mitja dotzena d'ametlles. Quan la costella es comenci a enrossir, treu-la i posa-hi les ametlles per damunt. Acaba d’enrossir-ho tot al forn uns minuts.

6. Un cop fora del forn, empolsa-hi julivert acabat de tallar.

Salsa Barbacoa dolça picant

Salsa Barbacoa dulce picante de Mercadona

  • La salsa que no pot faltar als teus nuggets i altres carns arrebossades.

Nuggets de pollastre

1. Trosseja les cuixes de pollastre desossades i sense pell, i condimenta-les amb sal, pebre negre, orenga, pebre vermell, comí, gingebre en pols i all en pols.

2. Prepara una barreja de 2 tasses de farina, 1 tassa de farina fina de blat de moro i 2 ous. Remena mentre hi afegeixes aigua freda, fins que quedi una textura cremosa.

3. Prepara un platet extra de farina. Passa les cuixes per la farina, després per la barreja i una altra vegada per la farina. Fregeix-les en oli calent (160-180 ºC) fins que s’enrosseixin.

4. Ja ho tens tot a punt per assaborir els nostres nuggets sucant-los en la salsa barbacoa dolça picant.

Salsa Burger

Salsa Burger de Mercadona

  • És perfecta per a les hamburgueses, però també serveix per acompanyar altres plats irresistibles com unes patates al forn.
  • A més de no tenir gluten, tampoc té conservants, de manera que és una salsa perfecta per als qui es volen cuidar.

Patates Hasselback

1. Pela 3 patates de mida mitjana.

2. Talla una de les bases per l'extrem més prim perquè s’aguanti sense rodar i enfila-hi una broqueta longitudinalment, molt a prop del tall, d'extrem a extrem.

3. Amb la patata recolzada, fes-hi talls paral·lels en làmines de mig centímetre. La broqueta evitarà que el ganivet talli la patata del tot.

4. Salpebra i afegeix un tall de bacó entre cadascuna de les làmines.

5. Posa les patates al forn 45 minuts (aproximadament), a 180 ºC.

6. Quan estiguin a punt, cobreix-les amb deliciosa salsa Burger.

Salsa Ranxera

Salsa Ranchera de Mercadona

  • Una opció excel·lent per dipejar amb patates fregides, delícies de pollastre o peix fregit.
  • Combina d’allò més bé amb carns i arrebossats, i és perfecta per preparar entrepans, wraps...

Bacon Cheese Fries

1. Pela les patates en forma de bastons regulars.

2. Fregeix-les en una olla amb oli abundant, fins que quedin ben rosses. Reserva-les en un plat a part amb un paper que absorbeixi l'oli.

3. Talla el bacó en tires, no massa grans. Cuina’l en una altra paella amb un rajolí d'oli.

4. Posa les patates en un recipient apte per al forn, afegeix-hi les tires de bacó i la salsa ranxera, uns daus de mozzarella i formatge ratllat al gust.

5. Fes les patates al forn durant 3-4 minuts a 200 ºC, fins que es fongui el formatge. Serveix-les calentes.

Salsa Grill rústica

Salsa Gajo rústica de Mercadona

  • Perfecta per dipejar amb patates grill, carns o peixos, i també per a entrepans i wraps.

Patates grill al forn amb romaní

1. Preescalfa el forn entre 180 i 200 ºC durant 30 minuts.

2. Mentrestant, renta les patates i, sense pelar-les, talla-les a grills. Deixa-les en remull amb aigua uns minuts.

3. Escorre els grills i posa’ls en una safata apta per al forn.

4. Afegeix-hi uns quants grans d'all, sal i una quantitat generosa de romaní. És possible combinar-ho amb farigola i pebre negre.

5. Posa les patates al forn fins que quedin ben fetes.

6. Serveix les patates amb la salsa grill rústica per sobre i gaudeix-ne!

Salsa Piri-piri

Salsa Piri-piri de Mercadona

  • Originària de Portugal, se sol utilitzar com a condiment i per amanir carns i peixos al forn.
  • És una salsa especiada que dona un toc picant als plats. Ideal per a patates braves, crispetes, carns, sopes...
  • S'empra en països diferents i la recepta pot variar d'una regió a una altra. Tanmateix, entre els seus ingredients sempre hi ha xili, llimona, oli, pebrot vermell i all.

Ales de pollastre al forn marinades amb salsa piri-piri, gingebre en pols i coriandre

1. Preescalfa el forn a 180 ºC.

2. En un got de batedora, posa-hi mitja tassa de salsa piri-piri, gingebre en pols, suc de llimona, 1 ceba petita, oli, coriandre, sal i pebre. Liqua-ho o tritura-ho, fins a aconseguir una mescla suau.

3. Esbandeix les ales i eixuga-les. Talla-les per la meitat i descarta’n les puntes.

4. Posa les ales a la marinada. Deixa que reposin en la marinada diverses hores, fins i tot tota la nit.

5. Preescalfa el forn a 180 ºC.

6. Posa les ales de pollastre en una plata apta per al forn i, amb un pinzell, pinta-les amb la salsa que sobri de la marinada.

7. Fes-les al forn fins que s’enrosseixin, uns 50 minuts.

8. Serveix-les calentes.

Altres recomanacions

Si prefereixes els amaniments més clàssics, hem millorat la qualitat del gust i la textura de les nostres maioneses. A més, hem reduït sucres i el percentatge de plàstic dels envasos.

Una altra opció "salsera" que agrada a tothom són les nostres patates amb allioli, ara més casolanes i amb una nova salsa que et sorprendrà pel seu gust exquisit.