Cuida la teva alimentació amb receptes amb pollastre i lluç al natural, dues novetats riques en proteïnes i baixes en greixos.

Pollastre i lluç al natural: receptes saludables i molt fàcils de preparar

17 de gener de 2022

T’agrada cuidar-te en aquesta època de l'any? És important després de les festes de Nadal, dies en què acostumem a abaixar la guàrdia. A poc a poc, hem tornat a la rutina i recuperem els bons hàbits.

Per ajudar-te a cuidar la teva alimentació, et presentem dues novetats riques en proteïnes i baixes en greixos: pollastre i lluç al natural. Tenen una enorme versatilitat a la cuina, ja que permeten preparar nombroses receptes fàcils i delicioses. Pren nota dels nostres suggeriments:

Receptes amb pollastre al natural

Amanida de canonges, blat de moro, pollastre, alvocat, cirerols i llavors de gira-sol

Imagen Texto 1 pollo y merluza natural

Ingredients:

  • 70 g de canonges
  • 1 llauna de pollastre al natural
  • 50 g de blat de moro dolç
  • 60 g d'alvocat
  • ½ tomàquet de branca
  • 7 g de llavors de gira-sol naturals
  • 10 ml de vinagre balsàmic de Mòdena
  • 40 ml d’oli d'oliva verge extra

Preparació:

  • Prepara una base de canonges en un recipient apropiat.
  • Talla el tomàquet en dauets i afegeix-lo juntament amb el blat de moro i l'alvocat tallat a rodanxes fines.
  • Esmicola el pollastre al natural sobre l'amanida.
  • Escampa-hi les llavors de gira-sol.
  • Salpebra i amaneix al gust amb oli i vinagre balsàmic de Mòdena.

Arròs integral saltat amb ou i pollastre

Imagen Texto 2 pollo y merluza natural

Ingredients:

  • 1 got d'arròs integral
  • 1 ou
  • ½ ceba vermella
  • 50 g de pastanaga
  • 3 g de gingebre
  • 40 ml de salsa de soja
  • 1 llauna de pollastre al natural
  • Coriandre al gust
  • Oli d'oliva verge extra

Preparació:

  • En un plat, reserva el gingebre ben picat, la ceba vermella tallada a la juliana molt fina i la pastanaga en bastonets fins.
  • En un wok o una paella gran, escalfa dues cullerades d'oli d'oliva verge extra. Afegeix-hi el gingebre ben picat. Quan el gingebre balli, afegeix-hi l'ou prèviament batut. Fes ballar la paella perquè l'ou no s'enganxi.
  • Abans que l'ou qualli del tot, afegeix-hi l'arròs integral i esmicola’l bé a la paella. Remena-ho amb energia i fes saltar sempre que puguis, de manera que l'ou i l'arròs s’integrin bé.
  • Afegeix-hi la pastanaga i la ceba vermella, totes dues tallades a tires. Salta-ho tot a foc intens durant un parell de minuts.
  • Afegeix-hi el pollastre al natural i continua saltant i remenant amb energia.
  • Quan l'arròs estigui a punt i la ceba i la pastanaga es comencin a fer, però encara estiguin al dente, afegeixi la salsa de soja per les vores de la paella. No deixis mai de remenar i fer saltar.
  • Serveix-ho en un plat i empolsa-hi coriandre picat al gust.

Pasta amb pollastre, cirerols, all i bitxo

Imagen Texto 3 pollo y merluza natural

Ingredients:

  • 200 g de tirabuixons
  • 15 cirerols
  • 2 grans d'all
  • 1 bitxo de Caiena
  • 1 llauna de pollastre al natural
  • 1 cullerada d'orenga
  • 3 cullerades d'oli d'oliva
  • Pebre negre al gust
  • Formatge ratllat (opcional)

Preparació:

  • Bull aigua en una olla gran. Posa-hi una quantitat generosa de sal i afegeix-hi la pasta. Cou-la dos minuts menys del temps que indica el fabricant, ja que s'acabarà de cuinar a la paella.
  • En una paella gran, salta els alls picats ben petits en l'oli d'oliva verge extra i seguidament afegeix-hi el bitxo. Quan es comencin a enrossir, afegeix-hi els cirerols, prèviament rentats i amb una lleugera incisió de ganivet a la pell. Salta els tomàquets a la paella fins que es comencin a arrugar.
  • Afegeix-hi tota la llauna de pollastre al natural i barrejar-la amb el sofregit. Afegeix els tirabuixons a la mateixa paella i remena amb energia. Cal que tots els ingredients es barregin bé.
  • Afegeix dos cullerots de l'aigua de la cocció de la pasta a la paella. Salta-ho i remena amb energia: el midó de la pasta i l'aigua de la cocció s’aniran evaporant i donaran cremositat al conjunt. Afegeix-hi l'orenga i remena per última vegada.
  • Quan la pasta estigui a punt, emplata-la. Es pot acabar el plat amb pebre negre acabat de moldre, formatge ratllat o més pollastre al natural.

Receptes amb lluç al natural

Lluç amb salsa verda exprés

Imagen Texto 4 pollo y merluza natural

Ingredients:

  • 4 llaunes de lluç al natural
  • 2 grans d'all
  • 1/2 ceba dolça
  • 150 ml de vi blanc
  • 70 g de pèsols congelats
  • 15 g de julivert
  • 1 culleradeta de farina fina de blat de moro
  • Sal en escates
  • Pebre negre

Preparació:

  • Sofregeix l'all i la ceba picats en trossets molt petits.
  • Afegeix-hi la farina de blat de moro i desfés-la en el sofregit.
  • Incorpora-hi el vi blanc i espera uns minuts perquè s’evapori l'alcohol.
  • Afegeix-hi el brou de la conserva de lluç, el julivert picat i els pèsols congelats, i deixa-ho que bulli.
  • Escalfa el lluç a la salsa mateixa. Emplata-ho i empolsa-hi sal en escates i pebre acabat de moldre.

Focaccia integral amb lluç

Imagen Texto 5 pollo y merluza natural

Ingredients per a la massa:

  • 450 g de farina integral
  • 380 g d'aigua
  • 25 g de llevat fresc
  • 5 g de mel
  • Oli d'oliva verge extra
  • 1 culleradeta d'orenga
  • 4 g de sal
  • 80 g de carabassó
  • ½ ceba
  • 10 o 12 cirerols
  • ½ llauna de lluç al natural

Preparació:

  • En un recipient gran (la massa creixerà), barreja-hi la farina integral, l'aigua i el llevat. Afegeix-hi la mel, la sal i pasta-ho amb les mans (o amb un robot o pastadora), fins a obtenir una bola de massa suau i elàstica.
  • Cobreix la massa amb paper de plàstic transparent i deixa-la fermentar al forn apagat, prop d'1 hora. Transcorregut aquest temps, treballa la massa al mateix recipient. Amb l’ajuda d’una llengua, fes moviments envoltants per facilitar la incorporació d'aire. Tapa la massa amb un drap i deixa-la al forn 2 hores més.
  • Acabada la segona fermentació, aboca la massa sobre una safata per al forn folrada amb paper i, amb els dits mullats amb oli, treballa la superfície de la massa lleugerament. És el moment de posar les verdures a la superfície de la massa: carabassó tallat a rodanxes, cirerols tallats per la meitat i ceba tallada ben fina.
  • Posa una mica de sal, oli i orenga a la focaccia i fes-la al forn, preescalfat a 180 oC, durant 20-25 minuts.
  • Un cop feta la focaccia, esmicola-hi el lluç i torna a posar una mica d’oli, sal i orenga.

Amanida tèbia de patata amb lluç

Imagen Texto 6 pollo y merluza natural

Ingredients:

  • 200 g de patata
  • 1 tomàquet de branca
  • 25 g d'ametlles torrades
  • 1 ou
  • ½ llauna de lluç al natural
  • 20 g de ceba vermella
  • Cibulet al gust
  • Vinagre de poma
  • Oli d'oliva verge extra

Preparació:

  • Cou les patates amb la seva pròpia pell en aigua amb sal, fins que estiguin cuites (uns 30 minuts). Reserva-les.
  • Talla la ceba vermella molt fina amb ganivet o mandolina, i reserva-la en aigua amb glaçons perquè perdi força.
  • Cou l'ou en aigua salada abundant (pots fer servir ous ja cuits).
  • En un morter, tritura-hi les ametlles torrades i incorpora-hi el tomàquet pelat i lleugerament trossejat. Continua triturant i afegeix-hi oli i vinagre de poma al gust per després amanir.
  • Pela les patates encara tèbies i talla-les a rodanxes. Munta l'amanida amb una base de patates, l'ou dur tallat i el lluç al natural esmicolat. Finalment, amaneix-ho amb la picada d'ametlla i tomàquet.
  • Corona-ho amb la ceba vermella i empolsa-hi cibulet acabat de picar.

Altres recomanacions

També pots cuidar els teus esmorzars i berenars amb aquestes receptes amb Cereals Civada Crunchy.