Coneixes la piadina? Potser l'has consumit de la manera més clàssica: doblegada. Tanmateix aquest pa d'estil italià admet moltes altres formes de consum, una d'elles com a base de pizza. Boníssima!
Característiques de la piadina
- És molt fàcil de preparar.
- S'elabora amb farina de blat i oli d'oliva verge extra.
- Quan s’escalfa s’aconsegueix una textura fina i cruixent.
Preparació per a consumir-la en forma de pizza
Per a utilitzar una piadina com a base de pizza, cal fer servir el forn. Ja veuràs com queda al teu gust, molt apetitosa. Passos que cal seguir:
- Preescalfeu el forn a 240 ºC.
- Repartiu els ingredients favorits damunt la massa.
- Poseu-la al forn entre 5 i 8 minuts, i llestos!
Pots preparar les pizzes com vulguis. Per si necessites idees, com a suggeriment, et proposem aquestes dues combinacions, que seran tot un èxit:
Pizza de pernil
- Base de tomàquet fregit
- Mozzarella
- Pernil serrà
- Ruca fresca
Pizza de verdures
- Mozzarella
- Carabassó
- Xampinyons
- Albergínia
- Pebrot vermell
Per a consumir-la de la manera més clàssica, en forma de piadina
Una piadina admet diverses formes de preparació i totes són delicioses. Per exemple, farcida al gust i doblegada, que sol ser la modalitat més popular. Passos que cal seguir:
- Escalfeu-la en paella a foc mitjà, durant un minut per cada banda.
- Poseu-hi els ingredients favorits.
- Doblegueu-la per la meitat, i llestos!
Suggeriments per a preparar una piadina doblegada deliciosa:
- Piadina farcida de formatge de cabra, pit de pollastre i ceba vermella.
- Piadina farcida de formatge feta, rodanxes d'olives verdes i negres, tomàquet sec i canonges.
A banda d'aquestes modalitats, també la pots fer servir per a dipejar i acompanyar qualsevol tipus de menjar.
Consells de conservació
- Sense obrir, consumiu preferentment abans de la data indicada a la part posterior de l'envàs.
- Un cop obert, conserveu en un lloc fresc i sec per a consumir en un termini màxim de 10 dies.
- Es pot congelar. En aquest cas, s'ha de consumir abans de tres mesos.
Altres recomanacions
Has tastat la nostra Pizza vegana? Amb ruca i tomàquet sec!