La piadina admet nombroses formes de preparació. Descobreix-les!

Deliciosa piadina: un món de possibilitats!

23 de agost de 2022

Coneixes la piadina? Potser l'has consumida de la manera més clàssica, doblegada, o com a base de pizza. De totes dues maneres està boníssima. Tanmateix, aquest pa d'estil italià es pot consumir de moltes altres formes.

A més, és un producte molt versàtil per als sopars improvisats o per treure’t d'un compromís en qualsevol moment. Quan t’hi familiaritzis, t'inspirarà per a noves preparacions.

La piadina té moltes possibilitats: la pots farcir amb els ingredients més diversos, combinar-la al teu gust, usar-la per dipejar i acompanyar qualsevol tipus de menjar... Descobreix-la!

Característiques de la piadina

  • És molt fàcil de preparar.
  • S'elabora amb farina de blat, oli d'oliva verge extra i oli de gira-sol altooleic.
  • Quan s’escalfa s’aconsegueix una textura fina i cruixent.
  • A més, incorpora un nou sistema d'obertura i tancament fàcil, de manera que ara és molt més fàcil de conservar.

Com es prepara i consumeix la piadina?

Tallada en triangles per dipejar

Amb la piadina, pots elaborar uns triangles deliciosos per dipejar amb la teva salsa favorita. Aquests són els passos que cal seguir:

  • Talla la piadina en triangles amb unes tisores o un ganivet esmolat.
  • Condimenta-la amb sal, pebre, pebre vermell (dolç o picant, segon els gustos) i oli d'oliva.
  • Posa-la al forn 7 minuts, a 180 ºC.
  • Acompanya-la amb hummus, guacamole o la salsa que prefereixis.

Texto 2 Imagen Piadinas

Preparació per consumir-la en forma de pizza

Per utilitzar una piadina com a base de pizza, cal fer servir el forn. Ja veuràs com queda al teu gust, molt apetitosa. Passos que cal seguir:

  • Preescalfa el forn a 240 ºC.
  • Afegeix els teus ingredients favorits sobre la massa.
  • Posa-la al forn entre 5 i 8 minuts, i llestos!

Pots preparar les pizzes com vulguis. Per si necessites idees, com a suggeriment, et proposem aquestes dues combinacions, que seran tot un èxit:

Pizza de pernil

  • Base de tomàquet fregit
  • Mozzarella
  • Pernil serrà
  • Ruca fresca

Pizza de verdures

  • Mozzarella
  • Carabassó
  • Xampinyons
  • Albergínia
  • Pebrot vermell

Pizza de jamón con Piadina de Mercadona

Per consumir-la de la manera més clàssica, en forma de piadina

Entre les formes de preparació diverses i delicioses que admet una piadina, la modalitat més popular sol ser farcida al gust i doblegada. Passos que cal seguir:

  • Escalfa-la en una paella a foc mitjà, durant un minut per cada banda.
  • Posa-hi els teus ingredients preferits.
  • Doblega-la per la meitat, i llestos!

Suggeriments per preparar una piadina doblegada deliciosa:

1. Piadina farcida de formatge brie, pit de pollastre i ceba vermella.

2. Piadina farcida de formatge feta, rodanxes d'olives verdes i negres, tomàquet sec i canonges.

Piadina doblada Mercadona

Consells de conservació

  • Sense obrir, consumeix-la preferentment abans de la data indicada a la part posterior de l'envàs.
  • Un cop oberta, conserva-la en un lloc fresc i sec, i consumeix-la en un termini màxim de 10 dies.
  • Aprofita el seu nou sistema d'obertura i tancament fàcil per a una millor conservació.
  • Es pot congelar. En aquest cas, s'ha de consumir abans de tres mesos.

Altres recomanacions

Si vols gaudir del gust intens del kebab a casa teva de manera ràpida i senzilla, tasta el nostre farciment de kebab. Una altra bona opció per combinar amb la piadina.

I si busques menjars fàcils, ràpids i lleugers, et proposem quatre delicioses receptes de tacos amb les nostres minitortilles de blat.