Coneix la nostra variada selecció d'Aperitius per a aquest Nadal.

Idees d’Aperitius de Nadal

15 de novembre de 2021

Nadal és a tocar i, amb ell, les visites de la família i els amics. La millor manera de començar les nostres trobades festives és al voltant d'uns Aperitius de Nadal, vistosos, apetitosos i fàcils de preparar. Si vols conèixer les nostres propostes, segueix llegint!

Quins són els Aperitius de Mercadona per a aquest Nadal?

Formatges

  • Crema Brie Tòfona: elaborat amb formatge brie, camembert i paté de tòfona. Formatge de textura líquida i cremosa, amb gust de tòfona.
  • Crema Torrat: formatge crema elaborat amb formatge torrat. Formatge de textura líquida i cremosa.
  • Peça Formatge Vell Torrat: formatge elaborat amb llet pasteuritzada de vaca, ovella i cabra. Gust dolç i textura mitjana compacta. Cal obrir-lo 15 minuts abans de consumir-lo.
  • Tastets de papaia: boletes cremoses de formatge farcides de papaia.
  • Delícies de formatge: delicioses boles farcides de melmelada de pinya i capricis de pebrot farcits de melmelada de pebrot.

Sabies que si t'apassiona el formatge, ets un turòfil?

Aquesta paraula és d’origen grec: philos significa "amor a" i tyros, "formatge". Això vol dir que un turòfil autèntic és amant de qualsevol tipus, gust, olor i textura de formatge i de tot allò que hi estigui relacionat. T'identifiques amb aquest terme?

Si és així, en els aperitius de Nadal no pot faltar una fusta variada de formatges com els que et proposem més amunt.

Patés

Pel que fa als patés, et proposem:

  • Paté Foie ceba caramel·litzada: el paté de foie d'ànec amb ceba caramel·litzada. De textura fina i untable, gust característic de foie-gras d'ànec, amb dolçor per la presència de la ceba caramel·litzada. A més de consumir-lo amb torrades de pa, pot tenir altres usos com a ingredient de salses i farciments. També es pot fer servir com a condiment en lasanyes, canelons... Recomanem temperar el producte 15 minuts abans de consumir-lo. Un cop obert, cal conservar-lo a la nevera i consumir-lo els 5 dies següents.
  • Paté Senglar amb ceps: el cep és un dels bolets més apreciats a la cuina. A més, combina a la perfecció amb el senglar gràcies a la seva carn sucosa i el seu gust dolç. Un paté perfectament equilibrat en gust i textura, dels que et fan venir ganes de més. Ideal per a maridar amb melmelades.

Consum: untat al pa, base per a torrades, farciment de crestes i canapès. Es pot elaborar una salsa molt original escalfant nata de cuinar en una paella i afegint-hi el paté de senglar amb ceps. Barregeu-los fins que aconseguiu una textura uniforme.

Saps d'on ve el mot vol-au-vent?

Segons explica la història, un cuiner francès del segle XVIII va tenir la idea de farcir una massa de pasta de full. La pasta va pujar ràpidament al forn i el cuiner va exclamar: "Elle vole au vent!", que significa "surt volant".

Aquestes masses de pasta de full permeten una gran versatilitat de plats i, amb pocs ingredients, s'aconsegueixen gustos completament diferents. Et deixem algunes idees que pots preparar fàcilment:

  • Vol-au-vents petits farcits de salsa tàrtara i salmó fumat.
  • Vol-au-vents farcits de confit d'ànec i poma al forn.
  • Crujiletas (cassoletes cruixents) farcides de cranc, ou dur, bonítol i maionesa.

Ibèrics

Uns altres aperitius de Nadal que no poden faltar són els pernils i els embotits. Són fàcils i ràpids de preparar, i servits amb un bon vi, són un dels aperitius estrella de qualsevol trobada improvisada que, sens dubte, serà tot un èxit.

El tall de qualsevol embotit és tan important com el tall de qualsevol pernil. Cal fer servir un ganivet sense serra i ben esmolat, per no fer malbé el tall. Un consell: tracta de fer els talls tan prims com puguis i en diagonal, per donar-los una aparença més atractiva.

Com cal conservar el pernil perquè no es ressequi?

Si som dels que comprem un pernil per Nadal, una bona opció, sens dubte, és un bon pernil d’engreix ibèric. Però hem de tenir en compte que tan important és saber tallar-lo com saber mantenir-lo sense que es ressequi. La calefacció, la humitat i altres factors ambientals el poden afectar. Per això és imprescindible saber què podem fer per evitar que es faci malbé.

L'ideal per a mantenir el pernil fresc és tapar-lo amb el greix mateix que li anem traient. El greix ha de ser sempre de color blanc, perquè el tall no s’enranceixi. A mesura que anem tallant, cal anar traient noves capes de greix i substituir-les.

Una altra opció és comprar directament el pernil ja tallat, com el nostre pernil d’engreix ibèric, tallat a ganivet. A punt per obrir i consumir. Una manera molt pràctica i fàcil d’assaborir el pernil, sempre al punt de gust i melositat.

D'altra banda, una fusta d'embotit Ibèric és un plaer exquisit que els teus convidats sempre agrairan.

Per al maridatge amb formatges, patés i ibèrics, et proposem:

  • Vi Negre Comportillo Criança DO La Rioja, més de 12 mesos en bota de roure. Color vermell robí, saborós i ple de matisos afruitats.

Cefalòpodes i mariscos

A la taula de Nadal, tampoc hi pot faltar el marisc. Enguany, el nostre Pop cuit es presenta amb una millora de qualitat, que ha permès obtenir el punt de cocció adequat, juntament amb els millors atributs de gust, color i olor.

Et suggerim diferents maneres de consumir-lo:

  • Paella: obriu l'envàs. Dividiu el pop en potes individuals i trossegeu el cap a tires. Preescalfeu la paella/planxa a foc alt, amb un rajolí d'oli. Poseu les potes i les tires de cap a la paella calenta, i abaixeu el foc a mitja potència. Cuineu les potes i les tires de cap fins que s’enrosseixin per les dues bandes (uns 3 minuts aproximadament per cada banda). Poseu-hi sal al gust i regueu-ho amb un rajolí d'oli.
  • Microones: traieu l’etiqueta. Obriu l'envàs i poseu el pop en un envàs apte per al microones. Escalfeu-lo a màxima potència (800 W) el temps indicat segons el pes de l'envàs. Llenceu l'aigua.
  • Receptes més característiques: a Portugal, a lagareiro. També es pot cuinar a la gallega o amb oli i vinagre, com ho fan a les Canàries. Altres possibilitats: salpicó, brasa... És molt versàtil.

Tens l'opció d’emportar-te alguns dels nostres mariscos ja preparats per consumir, com els llagostins cuits, però també els pots adquirir crus i cuinar-los a casa, per exemple, a la planxa, com el gambot, o bé coure'ls.

Tanmateix, hi ha molts dubtes sobre el temps de cocció del marisc i com s’ha de fer. Si t'animes a fer-ho a casa, consulta la nostra taula per sortir de dubtes.

I si prefereixes una opció fàcil i versàtil, el salmó fumat és el teu aliat, com a canapè o en amanida. És una opció lleugera i deliciosa amb infinitat de propostes.

Per maridar amb aquest grup d'aperitius, és ideal un:

  • Vi Rueda Verdejo Abadía Mantrús
    Gust afruitat, fresc i embolcallador en boca.

Altres recomanacions

I si vols acabar els dinars i els sopars de les festes amb unes bones postres, pots triar entre aquestes Postres de Nadal tradicionals i acompanyar-les amb la millor selecció de Dolços de Nadal.