Coneix la nostra variada selecció d'Aperitius per a aquest Nadal.

Idees d’Aperitius de Nadal: tastets individuals i deliciosos

09 de desembre de 2020

Nadal és molt a prop. Malgrat les circumstàncies, segueixen sent dates entranyables i no hi ha res millor que reunir-nos al voltant d'uns aperitius de Nadal, fàcils i vistosos. Si vols conèixer les nostres propostes, segueix llegint!

Quins són els Aperitius de Mercadona per a aquest Nadal?

Enguany les reunions seran més reduïdes i caldrà evitar de compartir el mateix plat. És per això que hem preparat diverses propostes d'aperitius, pensades com a fingerfood, és a dir, a punt per agafar i menjar. Així de fàcil i divertit!

Hem dividit les nostres propostes d'aperitius de Nadal en quatre grups apetitosos: Cassoletes, Formatges i patés, Pernil i embotits, i Marisc. Són molt senzills de preparar; només cal cuidar una mica la presentació. Afegeix pinces, estris i platets individuals, i a gaudir-ne!

Cassoletes i vol-au-vents

Texto 1 Imagen Aperitivos Navidad

Saps d'on ve el mot vol-au-vent?

Segons explica la història, un cuiner francès del segle XVIII va tenir la idea de farcir una massa de pasta de full. La pasta va pujar ràpidament al forn i el cuiner va exclamar: "Elle vole au vent!", que significa "surt volant".

Texto 2 Imagen Aperitivos Navidad

Aquestes masses de pasta de full permeten una gran versatilitat de plats i amb pocs ingredients s'aconsegueixen gustos completament diferents. Aquest any, hem preparat:

  • Vol-au-vents petits farcits de salsa tàrtara i salmó fumat.
  • Vol-au-vents farcits de confit d'ànec i poma al forn.
  • Crujiletas (cassoletes cruixents) farcides de cranc, ou dur, bonítol i maionesa.
  • Cassoletes petites de bacallà, pebrot verd, ceba tendra, alfàbrega i oli.

A més, hem tallat la nostra massa de pasta de full en porcions individuals i, després de fer-la al forn, l'hem farcida de bolets, alls tendres, formatge blau, nous i festucs saltats.

Per maridar aquests aperitius, et recomanem un vi fresc i afruitat com el Lambrusco Rosat Piccolo Gio.

Formatges i patés

Texto 3 Imagen Aperitivos Navidad

Sabies que si t'apassiona el formatge, ets un turòfil?

Aquesta paraula és d’origen grec: philos significa "amor a" i tyros, "formatge". Això vol dir que un turòfil autèntic és amant de qualsevol tipus, gust, olor i textura de formatge i de tot allò que hi estigui relacionat. T'identifiques amb aquest terme?

Si és així, en els aperitius de Nadal no pot faltar una fusta variada de formatges, amb porcions temptadores ja preparades, com ara les següents:

  • Tastets de papaia: boletes cremoses de formatge farcides de papaia.
  • Capritxos de codony: boletes delicioses de formatge cremós amb un toc dolç de codony.
  • Rotllet d'ametlla i mel: un altre imprescindible per a aquestes dates que, untat en una torrada de panses, aconsegueix una combinació única i explosiva.

Texto 4 Imagen Aperitivos Navidad

Uns altres formatges cremosos que no poden faltar en una fusta variada de formatges són el Camembert i el Camembert amb tòfona, i el Brie i el Brie amb nabius.

Per acabar de completar la fusta de formatges, en pots afegir algun de més curat per combinar textures diferents, com el formatge anyenc fort o el formatge d'ovella vell, juntament amb fruita seca o fruites dessecades, com ara figues o dàtils medjoul, i també melmelades diferents per combinar, com la de tomàquet o la de pebrot.

Pots afegir a aquesta fusta de formatges algun paté deliciós. Et suggerim el paté de tòfona i nabius o el bloc d'ànec, o el paté de faisà amb foie-gras i tòfones i el paté de bonítol amb pebrots que, pel seu format en potet de vidre, són ideals per presentar-los directament a la taula.

Si vols tenir alguna opció vegana d'aperitiu de Nadal, et proposem afegir el nostre deliciós hummus clàssic o qualsevol altre de l'assortiment. Decora’l amb un rajolí d'oli i pebre vermell: simplement irresistible!

Texto 5 Imagen Aperitivos Navidad

Per al maridatge de patés i formatges, et proposem un Vi Negre Ribera Criança Abadía Mantrús, vi negre de raïm ull de llebre amb dotze mesos de criança en bota, o un Lambrusco Rosat Piccolo Gio, de gust de sec a dolç, ideal per a prendre amb aquests formatges cremosos i amb els patés.

Pernil i embotits

Texto 6 Imagen Aperitivos Navidad

Entre els aperitius imprescindibles de Nadal hi ha el pernil i els embotits. Són fàcils i ràpids de preparar, i servits amb un bon vi, són una de les tapes estrella de qualsevol reunió improvisada que, sens dubte, serà tot un èxit.

Per preparar una fusta variada, hem de seleccionar diversos embotits, com ara el llom d’engreix ibèric, el xoriço ibèric d'engreix i la llonganissa ibèrica d'engreix. Els pots posar en una mateixa fusta o servir-los en recipients diferents. Això sí, tracta de no ajuntar els talls per evitar de barrejar gustos. Pots completar la fusta amb uns talls de pollastre farcit de festucs i tòfones o de pollastre farcit de pernil i formatge, suaus i deliciosos.

Texto 7 Imagen Aperitivos Navidad

El tall de qualsevol embotit és tan important com el tall de qualsevol pernil. Cal fer servir un ganivet sense serra i ben esmolat, per no fer malbé el tall. Un consell: tracta de fer els talls tan prims com puguis i en diagonal, per donar-los una aparença més atractiva.

Com cal conservar el pernil perquè no es ressequi?

Si som dels que comprem un pernil per Nadal, una opció excel·lent, sens dubte, és un bon pernil d’engreix ibèric. Però hem de tenir en compte que tan important és saber tallar-lo com saber mantenir-lo sense que es ressequi. La calefacció, la humitat i altres factors ambientals el poden afectar. Per això és imprescindible saber què podem fer per evitar que es faci malbé.

L'ideal per a mantenir el pernil fresc és tapar-lo amb el greix que li anem traient. El greix ha de ser sempre de color blanc, perquè el tall no s’enranceixi. A mesura que anem tallant, cal anar traient noves capes de greix i substituir-les.

Una altra opció és comprar directament el pernil ja tallat, com el nostre pernil d’engreix ibèric, tallat a ganivet. A punt per obrir i consumir. Una manera molt pràctica i fàcil d’assaborir el pernil, sempre al punt de gust i melositat.

I si vols completar aquestes fustes de pernil i embotits, una bona solució és tallar un pollastre farcit de prunes, panses i nous o de pernil, formatge i ou. Es pot servir tant calent com fred, com si fos embotit.

Texto 8 Imagen Aperitivos Navidad

Per al maridatge de pernil i embotits, suggerim un vi negre com el nostre Vi Negre Ribera Criança Abadía Mantrús, que combina a la perfecció pels seus gustos de fruites silvestres, canyella, vainilla i fusta torrada.

Marisc i peix

Texto 9 Imagen Aperitivos Navidad

A la taula de Nadal tampoc hi pot faltar el marisc. Tenim l'opció d’emportar-nos-el ja preparat per consumir, com els llagostins cuits, però també podem adquirir-lo cru i cuinar-lo a casa, per exemple, a la planxa com el gambot, o bé cuit. Tanmateix, hi ha molts dubtes sobre el temps de cocció del marisc i com s’ha de fer. Si t'animes a fer-ho a casa, consulta la nostra taula per sortir de dubtes.

Texto 10 Imagen Aperitivos Navidad

Una torrada de filet de Bonítol en oli d'oliva o un timbal de salmó fumat són altres idees d'aperitius de Nadal amb peix, fàcils i ràpides d'elaborar.

Texto 11 Imagen Aperitivos Navidad

Per maridar aquest grup d'aperitius, és ideal un Vi Rueda Verdejo Abadía Mantrús pel seu gust afruitat, fresc i embolcallador en boca.

Altres recomanacions

Els nostres Bastonets de pa fets al forn no fallen mai, tampoc per Nadal. Amb una mica d'imaginació, els pots incorporar a la teva presentació d'Aperitius.