L'oli de coco 100 % natural de Mercadona no et pot faltar a la cuina ni al ritual de bellesa. Descobreix-ne tots els beneficis.

Oli de coco: per cuinar i per al cos

20 de setembre de 2022

L'oli de coco és un producte adaptat a molts usos. Els pots emprar a la cuina per fregir, amanir, preparar dolços i moltes altres receptes creatives. També és ideal per hidratar-te la pell i donar-li un aspecte més suau.

Oli 100 % de coco per a les teves receptes

L'oli de coco es fa servir cada vegada més en tot tipus de cuines. És natural, 100 % procedent del coco i no conté gluten.

Com es fa servir?

L'oli de coco verge és molt versàtil, de manera que pots fregir i arrebossar tot tipus d'aliments com peixos, carns o verdures, afegir-lo als teus guisats favorits, als rostits o a les pastes. També es fa servir en saltats per al wok i en alguns tipus de curri.

L'oli de coco és recomanable com a amaniment per a amanides, ja que els aporta un exòtic toc tropical. El pots afegir a cremes calentes per aconseguir un gust diferenciador. També el pots emprar com a amaniment cru en torrades per als esmorzars o berenars.

Finalment, no oblidis els seus usos múltiples en rebosteria. Aquest oli 100 % natural de coco resisteix molt bé les altes temperatures, per la qual cosa serà ideal per a les teves receptes més saboroses de rebosteria, com ara pastissos, pans de pessic, galetes i moltes altres.

Receptes que pots elaborar amb oli de coco

Pancakes

Pancakes con aceite de coco de Mercadona

1. Al got d'una liquadora, processa-hi 3 cullerades de civada molta, 1 culleradeta de llevat en pols, 1 ou, 3 cullerades de iogurt grec i 1 culleradeta de crema de cacauet, fins que quedi una barreja suau i sense grumolls.

2. Escalfa 1 culleradeta d'oli de coco en una paella i posa-hi una mica de la barreja. Cuina el pancake a foc mitjà i quan es comencin a fer bombolles a la superfície, gira’l i cuina’l 1 minut més. Fes el mateix amb tota la barreja.

3. Serveix amb les rodanxes de ½ plàtan i 1 culleradeta de xarop d’atzavara.

CONSELL: els pots guardar a la nevera o al congelador. Primer deixa'ls refredar a temperatura ambient. Si els vols guardar a la nevera, simplement posa’ls dins d’un recipient hermètic. Si els vols congelar, l'ideal és posar separadors entre cadascun.

Lluç arrebossat en sopa oriental

Merluza rebozada en sopa oriental con aceite de coco de Mercadona

Per al brou:

1. Blanqueja 500 g d'ossos de pernil fent-los bullir en aigua durant 5 minuts. Retira l'aigua i torna a iniciar la cocció per preparar el brou. Deixa coure els ossos de pernil ja blanquejats juntament amb 1 porro, 1 api i 1 ceba dolça durant 2 hores. A l'olla exprés, amb una hora de cocció ja està a punt. Cola-ho i reserva-ho.

Per a la recepta:

1. Salta 2 grans d'all a làmines i 2 pastanagues tallades en bastonets en una mica d'oli, en una paella o olla àmplia.

2. Quan es comenci a enrossir, afegeix-hi 1 culleradeta de pebre vermell. Remena i afegeix-hi de seguida 150 ml de vi negre. Deixa que bulli fins que evapori l'alcohol.

3. Afegeix-hi el brou que has preparat i ratlla, de seguida, 5 g de gingebre. Deixa que bulli tot uns 10 o 15 minuts, fins que el brou redueixi a la meitat.

4. Incorpora-hi 2 cullerades de salsa de soja i el suc d’1 llimona.

5. Mentrestant, arrebossa 400 g de lloms de lluç amb maizena. Retira’n l'excés i passa’ls per un 1 ou batut. Fregeix els lloms, tomba i tomba, en 50 g d'oli de coco. L'oli ha d'estar calent, sense que arribi a fumar. Reserva els lloms en paper absorbent.

6. En un got amb dos dits d'aigua freda, dissol bé una culleradeta de maizena. Afegeix la barreja al brou, a poc a poc i en petites tandes, mentre remenes. El brou ha d'espessir i quedar amb una textura sedosa.

7. Afegeix els lloms de lluç al brou perquè acabin la cocció i s’amarin bé dels sucs durant 5 minuts.

8. Serveix en un plat amb una base de brou, els lloms a sobre i cibulet abundant acabat de picar.

Pa de pessic amb coco i xocolata

Bizcocho con coco y chocolate con aceite de coco de Mercadona

1. Preescalfa el forn a 180 ºC. En un bol ampli, incorpora-hi 4 ous juntament amb 100 g de sucre i bat-ho enèrgicament fins que el sucre quedi dissolt.

2. Afegeix-hi 150 ml de llet de coco i 100 ml d'oli de coco fos prèviament i barreja-ho fins que s'integrin els ingredients. Afegeix-hi 75 g de coco ratllat i remena-ho.

3. Amb l’ajuda d'un colador, tamisa 150 g de farina barrejada amb una mica de sal i 12 g de llevat en pols. Incorpora-ho al bol i remena-ho fins a aconseguir una barreja sense grumolls i homogènia. Afegeix 15 g de gotes de xocolata a la barreja.

4. Greixa un motlle amb mantega i empolsa-hi una mica de farina. Incorpora-hi la barreja del pa de pessic i corona-ho amb uns altres 15 g de gotes de xocolata.

5. Posa-ho al forn a 180 ºC durant 30 minuts aproximadament. Deixa-ho refredar i desemmotlla-ho.

6. Decora-ho amb coco ratllat per sobre.

L’oli de coco com a tractament facial i corporal

El aceite de coco de Mercadona como tratamiento facial y corporal

L'oli de coco 100 % natural és un producte perfecte per a la pell, tant de la cara com de la resta del cos. Pots fer-lo servir de manera quotidiana i afegir-lo als teus tractaments habituals de bellesa i cura personal. Gràcies a la seva aplicació, tindràs una pell més hidratada i suau.

Es pot utilitzar també com a hidratant capil·lar: aporta diversos beneficis als cabells i una aroma exòtica molt especial.

Com s’aplica?

Es pot utilitzar a la cara i al cos. Has de fer massatges suaus fins que s’absorbeixi.

Als cabells has d'aplicar-ne una bona quantitat perquè quedin humits. Després cobreix els cabells amb una tovallola o gorra, entre 40 i 60 minuts. Posteriorment, renta’t el cap amb xampú i esbandeix amb aigua abundant fins a aconseguir una esbandida completa.

Altres recomanacions

Busques un oli d'oliva verge extra de categoria superior per amanir els teus plats? Tasta Casa Juncal, elaborat amb olives de la varietat picual de collita primerenca.

Una altra opció excel·lent per cuidar-te el cutis i deixar-lo suau, llis i lliure d'impureses és el Píling enzimàtic. Per a tot tipus de pells.