Rica variedad de Salsas Orientales en Mercadona

Salses orientals

21 de agost de 2023

Les salses orientals de Mercadona són perfectes per condimentar les teves receptes asiàtiques i també les pots emprar per realçar el gust de tota mena d'elaboracions. Són una selecció completa i autèntica per satisfer els gustos més exigents i et permetran explorar el menjar asiàtic i gaudir-ne de la riquesa.

Si vols donar un toc especial als teus plats, les nostres salses orientals són perfectes per a tu. Descobreix-ne la nostra selecció:

Salsa de soja

Salsa de Soja de Mercadona

La salsa de soja està elaborada a partir de la fermentació de grans de soja, blat, sal i aigua. És un ingredient molt versàtil a la cuina per aportar gust i color a gran varietat de plats.

Recentment hem millorat la nostra recepta: hem reduït un 20 % la quantitat de sal i hem aconseguit, així, un gust encara més deliciós i una composició més saludable.

Es pot fer servir per marinar tant carns com peixos, per condimentar verdures i arrossos, i també com a salsa per a sushi i altres aperitius. La salsa de soja té un gust intens i salat, i una aroma molt agradable. Et proposem la recepta següent:

Salmó glacejat amb salsa de soja

2 persones

1. Trosseja 4 o 5 floretes de bròcoli i talla la part més dura de 4 espàrrecs gruixuts. Blanqueja les verdures submergint-les 1 minut en aigua bullent. Refreda-les de seguida i reserva-les.

2. En la mateixa aigua, aprofita per coure 6 beines d’edamame uns 2 o 3 minuts.

3. Escalfa una paella amb un rajolí d'oli i una nou de mantega i salta-hi les verdures: primer els espàrrecs, seguidament el bròcoli i, quan ja estiguin al gust, l'edamame ja pelat.

4. En paral·lel, ratlla 5 g de gingebre i ½ gra d'all, i mescla’ls amb el suc d'1 llimona, 4 cullerades de salsa de soja i 1 cullerada de sucre.

5. Escalfa una paella a foc viu amb un rajolí d'oli i incorpora-hi 2 lloms de salmó ben eixuts i salpebrats.

6. Després de marcar el salmó per les dues cares, afegeix-hi la mescla de la salsa de soja i cuina el peix, girant-lo, fins que la salsa redueixi. El salmó agafarà tot el color de la soja.

7. Serveix el salmó acompanyat de les verdures saltades. Acaba-ho salpebrant les verdures al gust i amb ratlladura de llimona sobre el salmó.

Salsa de soja sense gluten

Salsa de Soja sin gluten Mercadona

La salsa de soja sense gluten conté les mateixes propietats i gust que la salsa de soja tradicional amb l'avantatge que és una opció perfecta per a les persones celíaques. Et proposem la recepta següent:

Noodles sense gluten amb llagostins i bolets

2 persones

1. Remulla els noodles en aigua durant uns 5 o 10 minuts, fins que siguin manejables.

2. Pela i pica un trosset de gingebre i 1 gra d'all. Sofregeix-los en una paella amb un rajolí d'oli.

3. Així que agafin color, salta-hi uns espàrrecs trossejats, gira’ls un parell de vegades i, de seguida, afegeix-hi bolets sense descongelar al gust. Ofega-ho fins al punt que vulguis.

4. Afegeix-hi llagostins pelats i, seguidament, els noodles cuits. Salta-ho tot i afegeix-hi la salsa de soja sense gluten al gust.

5. Quan els noodles estiguin al punt i integrats en la salsa, emplata’ls.

6. Per acabar, empolsa-hi cacauets i coriandre acabats de picar.

Salsa thai sweet chili

Salsa Thai Sweet Chili Mercadona

La salsa thai sweet chili és un condiment elaborat amb xilis vermells picants, all, sucre i altres ingredients que donen un gust dolç i picant a les receptes.

Aquesta mescla de gustos fa que la salsa sigui perfecta per afegir a plats com arròs fregit, pollastre a la graella, verdures saltades o, fins i tot, per condimentar amanides. Et proposem la recepta següent:

Rotlles de primavera

4 persones

1. Pica 1 gran d'all molt fi i 4 g de gingebre.

2. Talla totes les verdures restants a la juliana molt fina: 100 g de col, 1 pastanaga i 1 ceba dolça. Afegeix-hi sal i pebre, i salta-ho lleugerament amb una mica d'oli de gira-sol a foc viu.

3. Cou 50 g d'edamame segons les instruccions del fabricant. Pela i talla els grans per la meitat, i incorpora’ls a les verdures.

4. Cuina totes les verdures entre 3 i 5 minuts, segons si t’agraden més o menys cruixents. Reserva-les en paper absorbent perquè perdin líquid.

5. Prepara 8 làmines de pasta fil·lo. En cadascuna d'elles, posa el farciment, doblega’n les vores creant un sobre i enrotlla-les formant un rotlle. Segella-les amb un pinzell humitejat amb aigua.

6. Fregeix els rotlles en oli de gira-sol abundant. Treu-los quan agafin color i deixa’ls reposar en paper absorbent.

7. Serveix amb la salsa thai sweet chili.

Salsa teriyaki

Salsa Teriyaki Mercadona

La salsa teriyaki s'utilitza tradicionalment en la cuina japonesa per condimentar carns, peixos i verdures. Està feta amb una mescla de salsa de soja, sucre, vinagre i espècies, que hi dona un gust dolç i salat alhora.

És una salsa molt versàtil i també es pot utilitzar com a salsa per sucar, per donar gust a l'arròs o per afegir a sopes i guisats. Una de les coses que fa que la salsa teriyaki sigui tan popular és el seu gust únic i deliciós. Et proposem la recepta següent:

Pollastre teriyaki

2 persones

1. Afegeix sal i pebre a 300 g de pollastre desossat i enfarina’l lleugerament amb farina de blat de moro per la part de la carn, no per la pell.

2. Enrosseix el pollastre per la part de la pell a foc mitjà i baix durant 8-10 minuts: la pell ha de quedar ben rossa i cruixent. Marca’l lleugerament per l'altre costat i reserva’l.

3. A la mateixa paella desgreixada, fes bullir 120 ml de salsa teriyaki. Incorpora-hi de seguida la peça de pollastre per la part de la carn.

4. Remena el pollastre a la salsa, sense girar-lo, mentre la salsa va reduint. Amb una cullera, cobreix la part de la pell amb la salsa teriyaki diverses vegades, fins que el pollastre en quedi ben impregnat.

5. Així que la salsa hagi reduït prou, reserva el pollastre i talla’l a tires.

6. Serveix un plat amb arròs basmati, cobreix-lo amb les tires de pollastre juntament amb la salsa restant i afegeix-hi sèsam, tires molt fines de la part verda d'una ceba tendra i una miqueta de bitxo de Caiena al gust.

Salsa tikka masala

Salsa Tikka Masala Mercadona

Una de les nostres darreres incorporacions a les salses és la novetat tikka masala, que arribarà a l'octubre a totes les nostres botigues. Una opció ràpida, còmoda i saborosa de prendre aquesta salsa emblemàtica de la gastronomia índia. Té un color taronja viu característic i una textura suau i cremosa. Les seves espècies li aporten un gust lleugerament picant i dolç alhora, amb una profunditat i calidesa característica que captiva els sentits. Et proposem la recepta següent:

Pollastre tikka masala

2 persones

1. Retira la pell de 500 g de pollastre desossat i l'excés de greix si cal. Trosseja la carn en daus d'uns 2,5 cm i afegeix-hi sal i pebre.

2. Salta el pollastre a foc viu fins que agafi color.

3. Quan el pollastre tingui aparença de cuinat, incorpora-hi la salsa tikka masala.

4. Cou-ho tot a foc baix durant 10 minuts, fins que el pollastre quedi ben melós i s'integri en la salsa.

5. Serveix-ho i acompanya-ho d'arròs basmati, ametlla laminada torrada i coriandre picat.

Altres recomanacions

Et proposem tres receptes amb l'edamame congelat de Mercadona.

I per postres et proposem els nostres Mochis de diversos gustos.