Et suggerim uns plats d'elaboració senzilla i ràpida per completar la taula de Nadal.

La teva taula d’aquestes festes: deliciosa i atractiva

19 de desembre de 2019

Segur que, a hores d'ara, ja ho tens gairebé tot a punt per a la taula d'aquestes festes. Si et cal donar un darrer toc als menús de Nadal, et suggerim uns quants plats senzills, fàcils i ràpids d’elaborar. Veuràs com funcionen de primera, ja sigui com a entrants, de pica-pica, o bé per alternar amb el plat principal, i fins i tot de postres, en algun cas.

A més, la seva presentació és d'allò més atractiva i elegant, combinada amb les nostres estovalles d'un sol ús. En tens una varietat per escollir; tria els que més t'agradin. Fes-los un lloc perquè estan deliciosos!

Plats senzills i ràpids per a la taula de Nadal més elegant

Texto 1 Imagen Mesa de estas fiestas

Coca de tonyina amb ou dur i cirerols

T'animes a preparar aquesta coca tan bona? Segueix llegint!

Elaboració

  • Unteu la massa amb tomàquet fregit.
  • Poseu-hi al damunt 350 g de cirerols partits per la meitat, tonyina esmicolada, 2 ous tallats a trossets i 150 g d'olives negres senceres.
  • Poseu la coca al forn a 220 ºC, de 15 a 20 minuts.
  • Traieu-la, deixeu-la temperar i decoreu-la amb alfàbrega.

Coca de tomàquet, xampinyons, ruca i formatge de cabra

Una altra coca boníssima per a la taula de Nadal. Tasta-la!

Elaboració

  • Unteu la massa amb tomàquet fregit.
  • Poseu-hi al damunt xampinyons a làmines i talls prims de formatge de cabra en rotlle.
  • Poseu la coca al forn a 220 ºC, de 15 a 20 minuts.
  • Traieu-la, deixeu-la temperar i decoreu-la amb ruca.

Croissant de pasta de full de mantega farcit de pernil dolç i mascarpone

Posa a la teva taula aquest croissant farcit, una autèntica delícia.

Elaboració

  • Talleu la massa en porcions. Farciu-les amb una mica de pernil dolç i formatge mascarpone, enrotlleu-les i doneu-los forma de croissant.
  • Un cop fets els croissants, unteu-los amb una mica d'ou batut.
  • Poseu-los al forn a 220 ºC, de 15 a 20 minuts.
  • Traieu-los, refredeu-los i a menjar. És un plat tant dolç com salat, i serveix tant d'aperitiu com de postres.

Texto 2 Imagen Mesa de estas fiestas

Pollastre rostit farcit de pernil, formatge i ou

D'aspecte daurat per fora, i amb gust i aroma típics del pollastre rostit. El gust i la textura del farciment són característics de la carn de porc i au que el componen i el pernil, el formatge i l’ou que hi ha a l’interior.

Et suggerim aquest puré de bròcoli exquisit per acompanyar el nostre plat preparat de Pollastre rostit farcit de pernil, formatge i ou.

Elaboració

  • Poseu bròcoli a bullir, durant uns 10 minuts.
  • Escorreu-lo i tritureu-lo (més o menys, segons la textura que us agradi). Barregeu-ho tot en una cassola, amb una mica de mantega i sal
  • Adorneu el plat amb uns trossos de bròcoli bullit que haureu reservat.

Pollastre rostit farcit de prunes, panses i nous

D'aspecte daurat per fora, i amb gust i aroma típics del pollastre rostit. El gust i la textura del farciment són característics de la carn de porc i au que el componen i les prunes, les panses i les nous que hi ha a l’interior.

Et suggerim aquesta saborosa salsa d'orellanes i cebetes caramel·litzades per acompanyar el nostre plat preparat de Pollastre rostit farcit de prunes, panses i nous.

Elaboració

  • Poseu a macerar una dotzena d’orellanes i una dotzena de prunes en mitja ampolla de Porto, durant unes 5 hores.
  • Escorreu les cebetes i poseu-les en aigua unes 3 hores.
  • Poseu l'altra mitja ampolla de Porto al foc perquè es redueixi, juntament amb les cebetes, que ja hauran perdut el gust del vinagre. Afegiu-hi una cullerada de mantega. Reduïu-ho de 15 a 20 minuts.
  • Barregeu les cebetes amb les orellanes i les prunes macerades (ja sense Porto) i serviu-ho.

Vi Armónico Gran Selección

Combinació de garnatxa negra i merlot. Vi harmònic excel·lent, equilibrat i sorprenent. És mineral i afruitat, amb una textura sedosa.

Aquest vi de la Terra Alta envelleix en botes de roure francès i americà, entre 3 i 6 mesos, i acaba la seva criança en ampolla, fins que adquireix el seu buquet excepcional.

  • Vista: vi de capa alta i tons teula.
  • Olfacte: té una aroma complexa, amb un equilibri perfecte entre la fruita madura i els torrats del seu pas per la bota.
  • Gust: en boca, és intens, mineral i amb cos.

Texto 3 Imagen Mesa de estas fiestas

Safata de llagostins i gambes

Vols posar a la taula un entrant típic d'aquestes festes? Sens dubte, aquests fruits del mar són els favorits de molta gent. A més de ser realment saborosos, és ben fàcil preparar-los.

A més, et deixem algunes idees per a combinar-los amb els vol-au-vents petits.

Vol-au-vent de pastanaga, carabassó, gambes i coriandre

Deixa que els teus convidats gaudeixin d’aquests cistellets de pasta de full farcits.

Elaboració

  • Trossegeu pastanaga i carabassó, a trossets ben petits.
  • Salteu-los tot just 2 minuts, en una paella amb molt poc oli.
  • Traieu-los i amaniu-los amb una cullerada de vinagre. Afegiu-hi 12 gambes a trossets.
  • Farciu els vol-au-vents amb aquest farciment.
  • Decoreu-los amb una gamba sencera pelada i una fulla de coriandre. Es mengen freds.

Vol-au-vent de llagostins amb pernil, poma i beixamel

Una altra varietat de farciment de vol-au-vent per llepar-se els dits.

Elaboració

  • Peleu 12 llagostins, trossegeu-los i poseu-los a macerar en vi blanc, uns 20 minuts.
  • Reduïu-ho al foc; deixeu que s’evapori tot l'alcohol.
  • En un altre recipient, fregiu trossets de pernil i de poma ben petits.
  • Barregeu-ho tot i banyeu-ho amb beixamel.
  • Farciu els vol-au-vents i coroneu-los amb una goteta de beixamel.
  • Poseu-los al forn a 220 ºC, només amb el gratinador perquè es gratini la goteta de beixamel. Traieu-los i mengeu-los calents.

Altres recomanacions

Descobreix la nostra selecció de receptes especials per a aquest Nadal.