Aprèn a muntar fustes de xarcuteria creatives i saludables.

Prepara les fustes de xarcuteria més creatives

15 de juliol de 2022

Les fustes de xarcuteria aporten gust, varietat i alegria a la teva taula. Són ideals per compartir amb la família i els amics, per a un pica-pica ràpid, com a aperitiu o com una part substancial de l’àpat. No fallen mai!

Fustes d'ibèrics, fustes de formatges, mixtes... Quines prefereixes? Et suggerim com preparar unes fustes de xarcuteria creatives i saludables per a les teves trobades estiuenques.

Com triomfar amb les teves fustes de xarcuteria

Fusta de formatges

A qui no li agrada el formatge? N’hi ha tanta varietat, tants gustos i intensitats, que sempre és benvingut. Fent una bona selecció, segur que l’encertes amb tots els teus convidats. Des del semicurat suau fins al vell de gust més fort, et donem algunes idees per muntar una fusta de formatges reglamentària i que tothom quedi satisfet.

Tabla de Quesos Mercadona

  • Formatge vell torrat: un formatge fort en aroma i gust pel seu procés llarg de maduració.
  • Formatge semicurat: de gust més suau que l'anterior i textura més cremosa.
  • Formatge blau de vaca: per als amants dels gustos forts de veritat, una bona elecció si t'agrada untar.
  • Formatge emmental: un altre formatge popular amb els seus forats característics i un gust suau.
  • Formatge de cabra en rotlle: un formatge cremós perfecte per a amanides i pizzes. I també per combinar-lo en una fusta.
  • Formatge brie: formatge de pasta tova elaborat amb llet de vaca, d'origen francès i textura cremosa. Acompanya’l amb pa, raïm, fruita seca...
  • Crema de formatge camembert: crema d’untar elaborada amb un 50 % de formatge camembert, mantega i proteïnes de llet.
  • Sobrassada ibèrica: brillarà amb llum pròpia a la teva fusta, pel seu gust intens i tradicional.
  • Paté de foie d'ànec amb ceba caramel·litzada: paté tradicional d'ànec condimentat amb ceba caramel·litzada. Una altra opció que enriquirà la teva fusta.

Quant a la presentació, comentem el mateix que en el cas de la fusta d'embotits. A més, unes orellanes, raïm, nabius o una melmelada de tomàquet combinen a la perfecció amb el gust dels formatges.

Fusta d'embotits

Pernil, llom, llonganissa, xoriço... Si tens els productes adequats, muntar una bona fusta d'embotits és més senzill. Només necessites una mica d'inspiració de la Xarcuteria de Mercadona per estimular la teva creativitat i combinar els ingredients adequadament. Gustos tradicionals, intensos i saludables, en una barreja infal·lible.

Tabla de Embutidos Mercadona

  • Llonganissa d'engreix ibèrica tallada a màquina: un clàssic de la nostra gastronomia que no pot faltar a la teva fusta.
  • Llom d'engreix ibèric tallat a màquina: un altre producte saludable amb el greix just i el tall perfecte.
  • Xoriço d'engreix tallat a màquina: un altre ingredient que no pot faltar en una fusta d'embotits.
  • Fuet espetec extra: una opció clara quan es tracta de pica-piques i aperitius.
  • Pernil d’engreix ibèric tallat: una altra estrella de les fustes càrnies i mixtes, de gust exquisit i textura sucosa.
  • Llonganissa pebre talls fins: un mos subtil, però amb tota la gràcia de la llonganissa i del pebre.
  • Sticks de llonganissa: favorits de petits i grans, aporten un toc diferent a la teva fusta d'embotits.

La presentació cal fer-la sempre sobre una fusta o una safata, perquè els diferents elements estiguin junts, però no amuntegats els uns sobre els altres. D'aquesta manera, consumir-los és molt més còmode i directe.

No t’oblidis del pa, ni tampoc d’uns cirerols, unes olives o uns festucs per anar variant el gust. Hi ha moltes possibilitats, de seguida les veiem!

Fusta mixta

Converteix la teva fusta de xarcuteria en una explosió de gust i color amb els millors contrastos. Si us agraden tant els ibèrics com els formatges, en gaudireu de debò, perquè les fustes mixtes són una delícia.

Tabla Mixta Mercadona

Hi ha múltiples formes de combinar embotits i formatges en una mateixa fusta. Dona curs a la teva imaginació i tria i combina els productes de les fustes anteriors al teu gust.

Et suggerim acompanyar-los d’hummus, paté o guacamole, unes crudités per dipejar i uns cirerols. Per completar, uns anacards i una barreja d'envinagrats hi van d’allò més bé.

A continuació, et suggerim altres opcions per donar el toc final a qualsevol d'aquestes fustes.

Amb quins productes pots completar les teves fustes de xarcuteria?

Perquè una fusta de xarcuteria estigui completa, necessitem uns bons secundaris de luxe: productes que complementen o contrasten gustos i que aporten color i personalitat a tot el conjunt. Tenim una bona llista de suggeriments perquè provis combinacions diferents i que la teva fusta quedi perfecta.

  • Olives Chupadedos
  • Taperots en vinagre
  • Barreja d’envinagrats
  • Anacard natural
  • Ametlla torrada
  • Nou natural pelada
  • Festuc natural pelat
  • Orellanes d’albercoc
  • Cirerols de branca
  • Raïm vermell sense llavors
  • Coriandre
  • Hummus de cigrons amb pebrot del piquillo escalivat
  • Melmelada de tomàquet
  • Bastonets de pastanaga
  • Guacamole 95 % alvocat fresc
  • Api verd
  • Llima
  • Cibulet
  • Pa campió del món
  • Pa torrat 100 % espelta integral
  • Bastonets
  • Regañás
  • Nabius

I amb quins vins pots acompanyar les nostres fustes de xarcuteria?

Vols saber amb quins vins pots maridar les teves fustes d'embotits i formatges? L'elecció del vi sempre té un component subjectiu, i al lineal de Mercadona hi trobaràs una infinitat de possibilitats. Tanmateix, ens atrevim a donar-te diversos suggeriments per a les diferents fustes:

  • Vi negre DO Rioja Comportillo collita: recomanable per a les fustes d'embotits.
  • Vi blanc verdejo DO Rueda Abadia Mantrús: més indicat per a les fustes de formatges.
  • Vermouth Reserva: el nostre suggeriment per a les fustes mixtes.

Altres recomanacions

Si vols organitzar una barbacoa, et donem uns quants suggeriments sobre els tipus de carn. També et proposem unes exquisides receptes amb cintes de bacó.

I per a després de dinar, t'animem a preparar uns còctels estiuencs senzills per assaborir-los amb la família o els amics.