Saps que amb les nostres cintes de bacó pots elaborar una gran varietat de plats? És un d'aquells productes que sempre va bé tenir a mà, perquè salven qualsevol recepta i li aporten gust i caràcter.
Són ideals per elaborar pizzes, pasta amb salsa carbonara, amanides variades, remenats i una infinitat de preparacions. A tu, amb què t'agrada combinar-les?
Estan elaborades amb cansalada viada de porc cuita i fumada, tallada a tires.
Millores de qualitat
Atenent els suggeriments dels nostres clients, el producte presenta ara més qualitat, ja que:
- Hem millorat el procés d'elaboració per garantir que les cintes de bacó siguin més uniformes i senceres, i s’han eliminat els encenalls.
- A més, es tracta d'un producte sotmès a testatges periòdics per mantenir-ne la qualitat.
A continuació, et deixem cinc suggeriments, senzills i molt saborosos, per cuinar amb aquest producte.
Pas a pas per elaborar les nostres receptes amb cintes de bacó
Quiche de bacó i porro
1. Prepara 1 pasta brisa amb el paper de cocció, en un motlle adequat. Punxa’n l'interior amb una forquilla i posa-la al forn a 200 ºC durant 10 minuts.
2. Salta 125 g de cintes de bacó en una paella.
3. Afegeix-hi 1 porro trossejat a tires.
4. Barreja en un recipient 3 ous batuts, 300 ml de nata, 100 g de formatge brie, sal, pebre negre i nou moscada.
5. Afegeix el bacó i el porro a la barreja.
6. Posa la barreja sobre la massa i enforna-ho a 200 ºC uns 25 minuts.
Patates farcides de bacó i nata
1. Renta 2 patates i eixuga-les. Punxa-les dues o tres vegades amb una forquilla, unta-les amb oli d'oliva i salpebra-les.
2. Posa-les al forn a 180 ºC durant una hora i mitja.
3. Barreja nata per cuinar amb sal, pebre i el suc d'una llima. Remena-ho i reserva-ho durant 1 h a la nevera.
4. Treu les patates del forn i reserva-les.
5. Talla-les en creu quan encara estiguin calentes i estreny-les pels extrems per obrir-ne l’interior. Remena l'interior amb una forquilla juntament amb un pessic de formatge emmental ratllat perquè es desfaci a l'interior de les patates.
6. Farceix-les amb la salsa de nata i les cintes de bacó torrades, i corona-ho amb cibulet picat.
Amanida d'espinacs, bacó i figues seques
1. Salta les cintes de bacó sense oli.
2. Renta els espinacs i posa’ls en un bol.
3. Afegeix-hi cirerols tallats per la meitat, figues seques tallades en 4 parts i nous esmicolades.
4. Escorre el bacó cruixent, afegeix-lo a l'amanida i acaba-ho amb la vinagreta (3 parts d'oli, 1 de vinagre i 1 culleradeta de mel).
Llesca de bacó i cirerols escalivats
1. En una plata apta per al forn, posa-hi 100 g de cirerols amanits amb sal en escates, pebre negre, oli d'oliva i un rajolí de vinagre balsàmic. Fes-los al forn 15 minuts, a 180 ºC.
2. Aprofita que el forn està encès i torra 2 llesques de pa. Treu-les quan estiguin cruixents i daurades.
3. Frega les llesques de pa amb 1 gra d’all. Afegeix-hi unes rodanxes de mozzarella de búfala esmicolada i els tomàquets escalivats.
4. Corona-ho amb unes cintes de bacó torrat prèviament a la paella.
Espaguetis a la carbonara (ingredients per a 2 persones)
1. Cou 200 g d’espaguetis en aigua salada, 2 minuts menys del que indica el fabricant.
2. En una paella, enrosseix 125 g de cintes de bacó.
3. En un bol, bat-hi 2 ous juntament amb 75 g de formatge parmesà ratllat i una bona quantitat de pebre negre acabat de moldre. Barreja-ho bé.
4. Quan el bacó s’hagi enrossit i estigui cruixent, separa’n una cullerada sopera. Afegeix la pasta a la paella juntament amb un cassó de l'aigua de la cocció i remena-ho amb energia. La pasta s’ha d’acabar de coure i, al mateix temps, generar una cremeta amb l'aigua. Afegeix-hi més aigua de la cocció si cal.
5. Quan la pasta estigui al gust, apaga el foc i afegeix-hi la barreja d'ou i formatge. Barreja-ho amb energia fins a aconseguir una salsa densa, sense que l'ou qualli del tot per l’escalfor.
6. Rectifica-ho de sal i pebre al gust, afegeix-hi el bacó cruixent que has reservat i empolsa-hi una mica de formatge ratllat.
Altres recomanacions
Si t'agrada afegir salses als teus plats, et suggerim les nostres Salses Ranxera, Grill Rústica i Piri-piri. Quina t'agrada més?