El sabor més profund de la mar arribarà a la teva cuina si tries el nostre bacallà en salaó a orri.

Bacallà en salaó a orri (Península i Balears)

23 de març de 2018

El bacallà en salaó a orri de Mercadona és un peix ideal per cuinar receptes molt nutritives. El bacallà en salaó està present en les dietes d'Occident des de fa molts segles. La seva expansió global es deu a la seva excel·lent conservació en sal, amb la qual millora fins i tot el seu sabor i manté totes les seves propietats. El bacallà en salaó és un peix que s'utilitza per preparar gran quantitat de receptes tradicionals, especialment en Quaresma i Setmana Santa. El podràs consumir en fred, a la planxa, fregit, amb salsa, en guisats i potatges o al forn, així com en altres plats com croquetes, bunyols, cremes o arrossos.

El bacallà a orri per a un consum tradicional

Tradicionalment, el bacallà s'ha comprat a orri i així és com l’oferim ara en Mercadona. El seu mètode de conservació en salaó fa que sigui perfecte per emmagatzemar-lo durant llargs períodes de temps. Així, ha estat un aliment que ha perdurat en el Mediterrani, en zones de l’interior d'Europa i en molts altres llocs. Podràs trobar-lo en diferents formes: fulles, lloms, a trossos, molles i cocotxes.

Diferents presentacions del bacallà en salaó

A Mercadona trobaràs diferents tipus de bacallà en salaó que poden adaptar-se a una gran diversitat de plats i formes de cocció. Les fulles grans amb cua són ideals per preparar tot tipus de plats com el bacallà a la riojana, a la biscaïna o el bacallà a l’ajorarriero de la zona nord. Els lloms, per la seva banda, són especials per al forn, mentre que els trossos o les molles estan recomanats per a plats tradicionals com poden ser els bunyols, les croquetes o les mandonguilles. Finalment, si vols donar-li un toc més selecte als teus plats, et recomanem que optis per les suaus i delicioses cocotxes.

Propietats del bacallà en salaó

El bacallà és un peix blanc que viu en aigües fredes de l’Atlàntic Nord, el Cantàbric o de la regió d’Escandinàvia. Es caracteritza per tenir un baix contingut en greixos saturats i un alt contingut d'àcids grassos Omega 3. A més, té un alt contingut en proteïnes i vitamines dels grups B i D.

Les seves característiques nutricionals i la seva versatilitat l’han convertit en un dels peixos més consumits des de l'època dels romans.

El bacallà en salaó té un alt contingut de sal. Per això, les persones amb hipertensió arterial o alteracions en la retenció de líquids l’han de consumir amb moderació i després d’haver realitzat un procés de dessalatge exhaustiu.

Com dessalar el bacallà

T'agradaria veure el procés real de dessalatge del bacallà? Et deixem un vídeo perquè no se t'escapi cap detall:

A continuació, et deixem un enllaç per descarregar el procés de dessalatge del bacallà pas a pas i dues senzilles i saboroses receptes perquè cuinis bacallà a l’ajoarriero o bacallà a la riojana.

Bacalao salado Península

Altres recomanacions

Vols saber més sobre el bacallà en salaó? Coneix les propietats nutricionals que aporta a la nostra dieta. També recomanem conèixer el peix de Mercadona per la seva varietat, preu i frescor.