José Andrés Gabilondo (Banc d’Aliments d’Àlaba) i Miryam Oca (Mercadona) durant la donació efectuada

Mercadona lliura més de 8.000 articles d’higiene personal al Banc d’Aliments d’Àlaba

08 de juny de 2020
  • Xampús, desodorants i maquinetes d'afaitar d’un sol ús per a adults, així com xumets i mossegadors per a nadons són alguns dels productes lliurats.
  • En total, des del 27 de març passat fins a l'1 de juny, la companyia ha donat 65 tones de productes de primera necessitat a entitats socials alabeses.
  • Reforça les donacions d’aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha lliurat més de 8.000 articles d'higiene personal, com ara xampús, desodorants i maquinetes d'afaitar d’un sol ús per a adults, i xumets, mossegadors i parament infantil, entre d'altres, al Banc d'Aliments d’Àlaba perquè els distribueixi entre les persones que més ho necessiten.

El lliurament, efectuat avui, és la tercera aportació extraordinària que la cadena de supermercats fa al Banc d'Aliments d’Àlaba des de l'inici de la pandèmia. La primera va tenir lloc a finals de març, amb la donació de 7.816 litres de llet, i la segona, el 5 de maig passat, amb la donació de 24.318 quilos de llegums, arròs, pasta i llet.

A això cal afegir que la companyia dona diàriament productes de primera necessitat al Banc d'Aliments d’Àlaba (que aquestes darreres setmanes, arran de la situació ocasionada per la COVID-19, ha recollit la Creu Roja als supermercats Mercadona) i al menjador social Nuestra Señora de los Desamparados a Vitòria. En total, des del 27 de març passat fins a l'1 de juny, la companyia ha donat 65.000 quilos de productes de primera necessitat a les entitats socials alabeses.

Mercadona respon així a la crida feta pel Banc d'Aliments d’Àlaba i reforça les donacions durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 amb l'objectiu de donar resposta a les demandes de les persones més necessitades i ajudar a pal·liar-les, en la mesura del possible.

El president del Banc d’Aliments d’Àlaba, Daniel Fernández, ha afirmat: “Mercadona és un model a imitar. Tot l'any aporta grans quantitats de productes necessaris per ajudar el gran nombre de beneficiaris que tenim. Avui ens ha donat una gran quantitat d'articles necessaris per a la higiene, tant d'adults com de nens, que repartirem entre les persones que més ho necessiten. Gràcies en nom de tots els beneficiaris."

Per la seva banda, la responsable de Relacions Externes de Mercadona a Àlaba, Miryam Oca, ha destacat durant el lliurament al Banc d'Aliments "l'enorme tasca que du a terme el Banc d’Aliments d’Àlaba" i ha assenyalat: "Amb aquesta nova donació realitzada avui s'hauran lliurat 65 tones de productes de primera necessitat, majoritàriament aliments, a entitats socials alabeses en poc més de dos mesos per ajudar a pal·liar les demandes dels col·lectius més desfavorits, en la mesura del possible."

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En el marc d'aquesta política, a més de la col·laboració amb el Banc d'Aliments d’Àlaba, la cadena de supermercats també dona productes al menjador social Nuestra Señora de los Desamparados de Vitòria. La donació de productes es fa diàriament, de dilluns a dissabte. Els productes es lliuren en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris els puguin repartir a les persones amb escassetat de recursos del territori i, al seu torn, perquè s'elaborin els àpats diaris al menjador social de Vitòria.

De fet, des de principis d'any fins a l’1 de juny del 2020, la companyia ha donat a les entitats socials alabeses més de 130 tones d'aliments, 65 de les quals corresponen a aportacions durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19.

José Andrés Gabilondo (Banc d’Aliments d’Àlaba) i Miryam Oca (Mercadona) durant la donació efectuadaJosé Andrés Gabilondo (Banc d’Aliments d’Àlaba) i Miryam Oca (Mercadona).

Donació d'articles d'higiene personal de Mercadona al Banc d'Aliments d’ÀlabaJosé Andrés Gabilondo (Banc d’Aliments d’Àlaba) i Miryam Oca (Mercadona) durant la donació efectuada.

Logo EActiVat