Representants del Banc dels Aliments i de Mercadona en un moment de la donació

Mercadona lliura més de 68.700 paquets de macarrons al Banc dels Aliments de Barcelona

27 de octubre de 2021
  • Col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, i hi participen els 250 supermercats que la cadena té a Catalunya.
  • Del gener al setembre, la companyia ha lliurat més de 3,8 milions de quilos d’aliments a entitats socials catalanes, que se sumen als més de 3 milions donats durant el 2020.
  • Reforça el seu compromís solidari i continua incrementant les donacions a conseqüència de la situació derivada de la COVID-19.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiu avui el lliurament de 68.768 paquets de macarrons (xifra que equival a 34.384 quilos) al Banc dels Aliments de Barcelona.

La nova donació feta avui al Banc dels Aliments de Barcelona forma part de les que la cadena està duent a terme a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya a conseqüència de la situació derivada de la pandèmia. En total, durant els primers nou mesos de l’any, ha lliurat 3.846.000 quilos d’aliments, tant secs com frescos, i articles d’higiene personal, que se sumen als més de 3 milions de quilos (concretament 3.046.000) donats durant el 2020, any en què va duplicar les donacions.

Mercadona col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu del territori, com ara els quatre bancs d’aliments de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i les seves entitats col·laboradores, la Creu Roja a Catalunya i el Banc de Productes no Alimentaris La Nau, entre d’altres. Del total d’entitats, la major part col·laboradores dels quatre bancs d’aliments, 98 corresponen a les comarques de Barcelona, 27 a les de Tarragona, 22 a les de Girona i 9 a les lleidatanes. A més, cal afegir que ha anat ampliant progressivament el nombre de supermercats que fan donacions de productes no aptes per a la venda, però sí per al consum. Des de fa més d’un any, hi participen totes les botigues que la cadena té a Catalunya, 250 en total.

De les 3.846 tones donades del començament d’any ençà, més de 2.500 s'han repartit entre les entitats socials de les comarques de Barcelona, 706 entre les de Tarragona, i 426 i 204 entre les comarques de Girona i de Lleida, respectivament.

Des de principis d'any, la companyia ha fet efectives diverses donacions de productes de primera necessitat en Banc dels Aliments de Barcelona. En aquest sentit, la presidenta de la Federació Catalana de Bancs d'Aliments, Roser Brutau, ha recordat "l'actual situació d'emergència social derivada de la pandèmia de la COVID-19 que estan patint els bancs d'aliments, amb un increment de les persones ateses d'un 35 %” i ha destacat "el repte que significa el fet de poder garantir un repartiment d'aliments suficients i, alhora, variats i saludables; la col·laboració de les empreses d'alimentació i de la gran distribució és necessària per assolir aquest gran repte i poder donar resposta a la demanda social d'aliments".

Per la seva banda, el director de Relacions Externes de Mercadona a Barcelona Nord i Girona, Santi Mont, ha destacat "la tasca important que està duent a terme el Banc dels Aliments de Barcelona, així com la resta d'entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya” i ha assenyalat que "en nou mesos ja hem donat més de 3,8 milions de quilos d'aliments i articles d'higiene personal, xifra que supera els més de 3 milions de l'exercici 2020, any en què les donacions es van duplicar. Això representa per a la companyia la satisfacció de dur a terme els nostres objectius de solidaritat i responsabilitat social per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes de les persones més necessitades”.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, col·labora amb més de 290 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals fa donacions diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen. De fet, el 2020 la companyia va donar a totes aquestes entitats un total de 17.000 tones d'aliments, més de 3.000 de les quals es van donar a Catalunya. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que va prendre la decisió de reforçar els processos de donació de productes de primera necessitat a les entitats socials i organitzacions benèfiques amb què col·labora habitualment.

Sobre els bancs d'aliments catalans

Actualment, els bancs d'aliments catalans atenen 267.000 persones, un 35 % més que abans de la COVID-19. El 2020 van distribuir 30 milions de quilos a través de 628 entitats d'ajuda social. Les conseqüències socials provocades per la pandèmia són persistents i moltes persones tenen dificultats per cobrir les necessitats bàsiques.

Mercadona lliura productes de primera necessitat al Banc dels Aliments de BarcelonaLliurament de productes de primera necessitat al Banc dels Aliments de Barcelona.

Durant el lliurament de Mercadona de productes de primera necessitat al Banc dels Aliments de BarcelonaRepresentants del Banc dels Aliments i de Mercadona en un moment de la donació feta avui.