Lliurament de productes de primera necessitat de Mercadona al Banc d’Aliments de Jaén

Mercadona lliura més de 6.000 quilos de productes de primera necessitat al Banc d’Aliments de Jaén

12 de novembre de 2021
  • La companyia referma la seva col·laboració amb el Banc d’Aliments de Jaén amb el lliurament de productes de primera necessitat, com ara conserves de tonyina, oli, llet i farina.
  • Mercadona participarà en el Gran Recapte 2021, que tindrà lloc del 19 al 27 de novembre, amb tots els seus centres de la província de Jaén.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, continua reforçant el seu procés de donacions i ha lliurat 6.000 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Jaén. En concret, ha donat productes com conserves de tonyina, oli, llet i farina.

Noelia Conrado, directora de Relacions Externes de Mercadona a Jaén, destaca: "La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d’aliments i els menjadors socials de la província de Jaén, als quals ha donat 186 tones de productes de primera necessitat -equivalents a 3.107 carretons de la compra- del començament d’any ençà.”

D'altra banda, Francisco Luque, president del Banc d'Aliments de Jaén, agraeix "novament la col·laboració que rebem per part de Mercadona, que ens permet seguir distribuint productes de primera necessitat a les entitats benèfiques amb què col·laborem, així com als col·lectius més desfavorits i necessitats".

Luque també ha recordat que Mercadona participarà amb tots els seus centres a la província de Jaén en el Gran Recapte d'Aliments, que enguany se celebrarà del 19 al 27 de novembre amb donacions econòmiques per part dels clients que així ho vulguin en passar per la línia de caixes.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Lliurament de productes de primera necessitat de Mercadona al Banc d’Aliments de Jaén Francisco Luque i Enrique Rumín, president i gerent del Banc d'Aliments de Jaén, juntament amb Noelia Conrado, directora de Relacions Externes de Mercadona a Jaén, durant el lliurament de la donació.