Ocupació informàtica a Mercadona

Mercadona inicia un procés de captació de talent per incorporar més de 200 persones al departament d'Informàtica

17 de abril de 2019
  • Amb l'objectiu d'impulsar el seu projecte de Transformació Digital, la companyia té previst invertir 150 M€ a l'any en la millora d'eines i processos informàtics.
  • Apostarà tant per perfils amb experiència com acabats de titular, ja siguin de graus universitaris o de cicles formatius d’FP de grau superior.
  • Se sumaran a les 500 persones que actualment formen el departament d'Informàtica i tindran una feina estable i de qualitat des del primer dia, pla específic de formació i possibilitat de promoció interna a mitjà termini.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha iniciat un procés de captació de talent per incorporar més de 200 persones al departament d'Informàtica situat a Paterna (València). D'una banda, la companyia ha obert un procés, en col·laboració amb la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana, per seleccionar personal procedent de cicles formatius d’FP de grau superior, concretament d’ASIX (ASIR), Administració de Sistemes Informàtics i Xarxes; DAW, Desenvolupament d'Aplicacions Web, i DAM, Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma. D’altra banda, i de manera paral·lela, la companyia completa aquesta cerca de més de 200 persones amb la necessitat d'incorporar perfils sènior amb àmplia experiència i acabats de titular de graus universitaris.

Procés de selecció de talent per al departament d’Informàtica de MercadonaMercadona té actualment un departament d’Informàtica que es compon de 500 persones, professionals multidisciplinaris especialitzats en enginyeria de software, tant FrontEnd com BackEnd, Cloud, Site Reliability, caps de projecte, arquitectura empresarial, administradors de sistemes, operacions, analítica, IoT i seguretat informàtica. Amb l'obertura d'aquest nou procés de captació de talent, la companyia persegueix impulsar el seu projecte de Transformació Digital, que amb una inversió anual de 150 milions d'euros pretén millorar les eines i els processos informàtics, i abordar iniciatives importants en col·laboració amb proveïdors especialistes de les diferents solucions informàtiques. L'objectiu és agilitzar al màxim la presa de decisions, incrementant l'eficiència i l’agilitat dels processos a través de dades úniques i veraces.

Per això, els seleccionats no només tindran l'oportunitat d'abordar aquest nou repte, sinó que a més podran créixer professionalment dins el projecte Mercadona, un projecte que aposta per les persones i que té una política de Recursos Humans que se centra en el seu desenvolupament. De fet, els nous treballadors tindran, com els 85.800 que actualment formen la plantilla de la companyia, contractes fixos des del primer dia, importants plans específics de formació i l'opció, a mitjà termini, d'optar a llocs de més responsabilitat dins de la política de promoció interna que caracteritza Mercadona i de la qual ja s'han beneficiat 860 treballadors el 2018.

Personal d’Informàtica de Mercadona al departamentPersonal del departament d’Informàtica de Mercadona.

Reconeixement a la política de RH

La política de Recursos Humans de Mercadona ha estat destacada un any més en l'Estudi Merco Talento 2018, en què ha repetit el primer lloc del rànquing del seu sector i ha ocupat la sisena posició en el rànquing general. A més, Harvard Business Review destaca la gestió interna del talent i l'Organització Internacional del Treball (OIT), que depèn de les Nacions Unides, valora l'esforç en formació, conciliació i repartiment de beneficis que fa la companyia. Així mateix, a finals del 2018 la companyia va signar el nou Conveni Col·lectiu d'Empresa i el Pla d'Igualtat 2019-2023 amb els sindicats majoritaris. El nou pla, més social i igualitari, reforça el compromís de Mercadona amb l'ocupació estable i de qualitat, avança en les seves condicions laborals, alhora que consolida l’aposta per millorar el poder adquisitiu de la plantilla i reforça les iniciatives de conciliació de la vida laboral i familiar.

 Les ofertes de feina es poden consultar al portal d'ocupació.