Santiago Miralles, del Banc d’Aliments de Castelló, i M. José Sisamón, de Mercadona, durant el lliurament

Mercadona dona 40.000 quilos de productes al Banc d'Aliments de Castelló gràcies a la solidaritat dels seus "caps" (clients)

14 de desembre de 2020
  • La companyia ha destinat l'import donat pels seus "caps" durant el Gran Recapte d'Aliments a adquirir productes triats per l'entitat social, com oli, llet, pasta, tonyina, arròs i llegums.
  • Fins ara, la companyia ha donat 128.000 quilos de productes de primera necessitat, gairebé cinc vegades més que el 2019, a les diferents entitats i organitzacions socials de Castelló.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, dona aproximadament 40.000 quilos de productes al Banc d'Aliments de Castelló, gràcies a la solidaritat dels "caps" (clients) que van participar en el Gran Recapte d'Aliments celebrat el mes de novembre passat a totes les botigues que la companyia té a la província de Castelló.

Amb l'import donat pels seus "caps" (clients) durant aquesta gran iniciativa solidària, Mercadona ha adquirit els productes demanats per l'entitat social, com ara oli, llet, pasta, tonyina, arròs i llegums.

M. José Sisamón, directora de Relacions Externes de Mercadona a Castelló i València nord, destaca: “La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, ha col·laborat un any més en el Gran Recapte d'Aliments, adaptant-se a la nova situació excepcional que s'està vivint. Així mateix, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i els menjadors socials de Castelló, als quals ha donat 128.000 quilos de productes de primera necessitat, gairebé cinc vegades més que el 2019, del començament d’any ençà.”

D’altra banda, Santiago Miralles, president del Banc d’Aliments de Castelló, agraeix el compromís de la companyia per mantenir i reforçar la col·laboració en el Gran Recapte d'Aliments d’enguany, posant a disposició "tota la seva xarxa de botigues de la província de Castelló i adquirint, amb les donacions dels clients, productes de primera necessitat molt demanats entre els col·lectius més desfavorits".

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el seu Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies sostenibles d'actuació que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquest pla, Mercadona col·labora amb més de 284 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 15.008 tones d'aliments -14.082 a Espanya i 926 a Portugal. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que la companyia va prendre la decisió de reforçar les donacions als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment.

Mercadona també col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic. En aquest sentit, destaca que Mercadona, juntament amb els seus proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Santiago Miralles, del Banc d’Aliments de Castelló, i M. José Sisamón, de Mercadona, durant el lliuramentSantiago Miralles, del Banc d’Aliments de Castelló, i M. José Sisamón, de Mercadona, durant el lliurament.

Logo EActiVat