Exterior supermercat Mercadona a Santanyí, Mallorca

Mallorca - Mercadona obre un nou supermercat a Cala d'Or

04 de juliol de 2024
  • El primer establiment de la companyia a Santanyí ha comportat una inversió de 5,4 milions d'euros i té una plantilla de 69 treballadors, 58 de nova contractació
  • S'inaugura amb la secció A punt per Menjar, acompanyada d'una zona amb taules i cadires on el client pot consumir els plats acabats de preparar
  • En la seva aposta per la descarbonització i l'ús d'energies renovables, la botiga incorpora plaques solars a la coberta i 10 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Mercadona inaugura avui un supermercat a Cala d’Or, el primer de la companyia al municipi de Santanyí, després d’una inversió de 5,4 milions d’euros. Amb un horari de dilluns a dissabte de 9:00 a 21:30 hores (fins a les 22:00 h durant l'estiu), la nova botiga ubicada al número 17 del carrer dels Comellars té una plantilla de 69 treballadors, dels quals 58 són de nova contractació i majoritàriament residents a Santanyí i els municipis pròxims.

El supermercat té una façana adaptada a l'estètica de l'entorn i, a banda de disposar de les seccions habituals de fruita i verdura, forn o xarcuteria de pernil a talls, incorpora A punt per Menjar. Aquesta secció, ja implantada en 36 establiments de les Balears, va néixer l’any 2018 per cobrir la necessitat que tenien els "Caps" (com Mercadona anomena internament els clients) de disposar de plats amb productes frescos a punt per menjar. L'acompanya una zona amb taules i cadires, on els clients poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo de begudes fredes.

Des de la inauguració de la secció A punt per Menjar, la companyia continua adaptant el seu assortiment als suggeriments, les idees i les necessitats concretes dels clients i ja disposa d'unes 40 opcions diferents, la majoria servides en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre o el cartó. Gràcies precisament a les sessions de coinnovació que manté amb els clients, han sorgit nous plats com els fingers de formatge o l'amanida de marisc, que s’han incorporat fa poc a l'assortiment.

D'altra banda, fruit de l'aposta de Mercadona per la descarbonització i l'ús d'energies renovables, aquest supermercat incorpora plaques solars a la coberta i 10 places de pàrquing habilitades per a la recàrrega de vehicles elèctrics, d'un total de 167 places. A més, s'inaugura amb el model de botiga eficient que la companyia està implantant a la cadena i que permet de reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte del model convencional. En aquest sentit, disposa, per exemple, d’una millora de l'aïllament tant tèrmic com acústic o d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més responsable.

Amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat disposa de dispositius electrònics per agilitzar els seus processos i afavorir l'autogestió de la botiga, i també de millores com el moble de caixa desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València, que busca l'ergonomia i eliminar sobreesforços. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans, així com un menjador equipat i uns armariets personals amplis i còmodes.

El nou supermercat donarà aliments frescos a la Fundació Barceló

Mercadona manté un compromís amb els veïns i veïnes de les zones en què té presència i activitat, i dona diàriament aliments frescos a menjadors socials i entitats benèfiques des dels seus supermercats més pròxims. La nova botiga de Cala d'Or s'incorporarà aviat a aquesta xarxa de repartiment amb el lliurament d'aliments frescos a la Fundació Barceló, que ja rep productes diàriament d’uns altres vuit supermercats de Mallorca.

En el marc del seu pla d'acció social, Mercadona va donar l'any passat, per mitjà de diferents iniciatives, 645 tones d'aliments i productes de primera necessitat a més de 35 entitats benèfiques de les Illes Balears.

A punt per Menjar de Mercadona a Santanyí (Mallorca)Secció A punt per Menjar del nou supermercat de Mercadona a Santanyí, Mallorca.

Taules i cadires al supermercat de Santanyí, MallorcaZona de taules i cadires a la botiga de Mercadona ubicada a Cala d'Or (Santanyí, Mallorca).

Recàrrega cotxes elèctrics Mercadona Santanyí (Mallorca)Pàrquing amb recàrrega de cotxes elèctrics a Mercadona de Santanyí, Mallorca.