Exterior botiga Mercadona

Madrid - Mercadona inaugura dues noves botigues eficients, una a la capital i una altra a Valdemoro

03 de desembre de 2018
  • Les noves botigues suposen la creació de 27 llocs de treball en la que avui obre a Madrid capital i 13 en la que obre a la localitat de Valdemoro, tots llocs de treball estables i de qualitat.
  • Aquestes noves botigues eficients presenten novetats en totes les seccions i millores tant en l’aspecte mediambiental, com tecnològic i de servei, amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència total de compra dels seus clients.
  • El nou supermercat del carrer Estocolmo ha suposat una inversió de 5,7 milions i en la seva construcció han participat 43 proveïdors, que han donat feina a més de 120 persones durant la fase d'obra.
  • Per la seva banda, la nova botiga de Valdemoro ha suposat una inversió de 3,1 milions i en la seva construcció han participat 46 proveïdors, que han donat feina a més de 394 persones durant la fase d'obra.

Mercadona inaugura avui dos nous supermercats eficients a Madrid, concretament al carrer Estocolmo, 22-24, i al carrer Emilia Pardo Bazán, 5 (Valdemoro). Aquests supermercats, que obren amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona que reforça l'excel·lència en el servei i optimitza l'acte de compra dels seus clients, presenten millores de què es beneficien tant els "Caps" (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat.

Per a això, aquests nous supermercat presenten novetats en totes les seves seccions. Per exemple, disposen de lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, un nou punt d'acabat per a la carn, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d'esprémer, una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla, especialitats de sushi i una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, entre altres novetats

A més, entre altres millores, tots dos supermercats disposen d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis, un nou model de carretó de la compra i un nou model de carretó tipus cistell, molt més ergonòmics i lleugers.

Aquesta nova generació de supermercats eficients té una superfície de sala de vendes de 1.726 metres quadrats en el cas del supermercat situat a Madrid capital i de 1.913 metres quadrats en el cas del supermercat situat a la localitat de Valdemoro. Disposen d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposten també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

En la construcció de la nova botiga eficient de Mercadona a Madrid capital han participat 43 proveïdors, que han donat feina a 120 persones durant la fase d'obra; en la construcció del supermercat de Valdemoro han participat 46 proveïdors, que han donat feina a 394 persones.

Tecnologia i Ergonomia per a les treballadores i treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquests nous supermercats inclouen múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, els nous mobles de caixa de Mercadona s’han desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. Les botigues també disposen de zones comunes perquè els empleats gaudeixin de més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquestes Noves Botigues Eficients de Mercadona estan completament connectades tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, les botigues disposen d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient. 

L'horari d'obertura d'aquests supermercats és de dilluns a dissabte, de 9 a 21:30 hores. El supermercat situat al carrer Estocolmo disposa d'un aparcament de 133 places i el situat a Valdemoro, d’un aparcament de 112 places, que faciliten l'acte de compra a tots els clients que s’hi desplacin en vehicle privat. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Amb aquestes noves obertures, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Al tancament del 2017, Mercadona havia invertit més de 480 milions d'euros tant en la reforma com en l'obertura de nous supermercats amb aquest nou Model de Botiga.

Mercadona a la Comunitat de Madrid

Amb la posada en marxa d'aquest supermercat, Mercadona manté la seva aposta decidida per la Comunitat de Madrid, on al tancament del 2017 té 182 botigues i una plantilla de 10.533 persones, totes elles amb ocupació estable i de qualitat. Així mateix, la companyia treballa amb 9 interproveïdors i més de 50 proveïdors especialistes d'aquesta comunitat, als quals fa compres per valor de 2.085 milions d'euros a l'any