Descubre as melloras de calidade do noso pepperoni en liscos e aprende a preparar estas receitas.

6 receitas para gozar do Pepperoni

16 de febreiro de 2023

Coñeces o noso Pepperoni? Ata hai pouco ofreciámosche outras opcións de pepperoni nas nosas tendas, e agora poñémoscho máis fácil con este novo ingrediente perfecto para ser utilizado nas túas pizzas e á vez, dar renda solta á imaxinación. De maneira que poidas consumilo ao teu gusto e o que necesites.

É por iso polo que, grazas ao seu peche Zip, facilitamos a conservación do produto mantendo a súa calidade óptima para cando teñamos a necesidade de volvelo utilizar.

O pepperoni é un embutido curado. A pesar do seu nome, xurdiu nos Estados Unidos. Está inspirado no salame italiano, cun picado máis fino, un toque a mostaza e lixeiramente picante.

Como che diciamos, normalmente adóitase consumir en pizza, pero ten moitas máis posibilidades. Queres coñecelas?

6 ideas para cociñar con pepperoni

Pizza con pepperoni

Recetas con pepperoni: Pizza con pepperoni

Ingredientes para 2 persoas

  • 1 masa pizza.
  • 50 g pepperoni.
  • 1 cullerada sopeira de tomate frito.
  • 1 cullerada de sobremesa de ourego.
  • 90 g pementos tricolor.
  • 150 g mozzarella relada.

Paso a paso

1. Quenta o forno á máxima potencia.

2. Estende a base de pizza sobre unha bandexa para forno.

3. Cubre a base con tomate e esparexe unha culleradiña de ourego.

4. Corta en tiras finas un pouco de cada un dos pementos.

5. Estende o queixo por toda a pizza e reparte por enriba as tiras de pementos.

6. Coloca os liscos de pepperoni sobre a pizza.

7. Mete no forno uns 10 o 15 minutos (dependendo da potencia do forno) e sirve.

Ovos ao prato con pepperoni

Rectas con pepperoni: huevos al plato con pepperoni

Ingredientes para 2 persoas

  • 4 ovos.
  • 40 g pepperoni.
  • 120 g de fritada.
  • 1 culleradiña de sobremesa de perexil.

Paso a paso

1. Quenta o forno a 180 ºC.

2. Nun recipiente apto para forno, verte a fritada e mete no forno para que colla temperatura uns 5 minutos.

3. Saca o recipiente do forno e prepara a fritada cunha culler, en 4 espazos, para evitar que as xemas se amontoen.

4. Casca os ovos e verte no recipiente. Coloca o pepperoni.

5. Mete no forno a 160 ºC, controlando que a clara quede cociñada e a xema segundo vos guste (entre 5 e 8 minutos, máis ou menos).

6. Retira, salpementa lixeiramente e esparexe perexil acabado de picar.

Croquetas de arroz, mozzarella e pepperoni

Rectas con pepperoni: croquetas con arroz, mozzarella y pepperoni

Ingredientes para 6-8 unidades

  • 250 g de arroz redondo.
  • 450 ml de auga.
  • 50 ml de viño branco.
  • 15 g manteiga.
  • 45 g pepperoni.
  • 60 g queixo mozzarella.
  • Ovos (os que requira).
  • Pan relado (o que requira).

Paso a paso

1. Nunha pota, funde a manteiga e verte o arroz, removendo ata que colla unha cor transparente.

2. Molla o arroz co viño branco, sen deixar de remover.

3. Engade a auga e cociña a lume forte uns 10 minutos. Salga en canto comece a ferver.

4. Cando o arroz comece a asomar, baixar o lume e tapa a pota. Cociña uns 5 minutos máis ata que o arroz seque ben. Reserva ata que vaia perdendo temperatura.

5. Estende todo o arroz nunha capa o máis fina posible e cubre moi ben con papel filme para que non seque. Arrefría un par de horas na neveira.

6. Unha vez arrefriado o arroz, prepara unhas boliñas coas mans, cun oco no centro.

7. Coloca no oco as rodas de pepperoni cortadas xunto ao queixo mozzarella (ou o que máis vos guste).

8. Termina de cubrir o recheo co arroz, de xeito que quede o recheo no centro. Compacta.

9. Molla as bólas en ovo e cubre ben con pan.

10. Frite en abundante aceite, que cubra ben, a uns 170 ºC, ata que as croquetas douren ben.

Berenxenas con mel recheas de pepperoni e ricotta

Recetas con pepperoni: berenjenas con miel rellenas de pepperoni y ricotta

Ingredientes para 4 pezas

  • 1 berenxena.
  • 1 cullerada sopeira de mel.
  • 60 g de ricotta.
  • 30 g de pepperoni.
  • 10 g eiruga.
  • 7 améndoas.

Paso a paso

1. Quenta o forno a 200 ºC.

2. Corta a berenxena lonxitudinalmente de maneira que nos queden 4 talladas de bo tamaño.

3. Coloca en papel de forno un pouco aceite e un chisco de sal e mete no forno uns dez minutos.

4. Saca do forno e, coa axuda dun pincel de cociña, pinta unha das caras cun pouquiño mel e mete no forno de novo outros 5 minutos.

5. Coas berenxenas mornas, coloca unha base de eiruga, unha cullerada de ricotta e un par de cortadas de pepperoni.

6. Dobra a berenxena sobre si mesma e cerra cun escarvadentes.

7. Esparexe améndoa picada.

Espirais con pepperoni

Recetas con pepperoni: hélices con pepperoni

Ingredientes para 2 persoas

  • 200 g de espirais.
  • 200 g de tomate natural triturado.
  • 100 g cebola doce.
  • 1 cullerada sopeira de ourego.
  • 40 g de pepperoni.
  • Grana padano segundo vos guste.

Paso a paso

1. Pica moi fina media cebola doce e refoga nun fío de aceite.

2. Cando a cebola comece a quedar transparente, engádelle o tomate e salpementa.

3. Frite o conxunto uns 10 minutos. Á metade de cocción, engade as cortadas de pepperoni na salsa e o ourego.

4. Ferve a pasta en abundante auga salgada uns 8 minutos e coa, reserva unha pouca da auga de cocción.

5. Mestura as espirais coa salsa nun recipiente adecuado durante un par de minutos. Engade unha pouca auga de cocción se prefires unha salsa más lixeira.

6. Sirve no prato e esparexe con grana padano acabado de relar.

Roliños de masa filo con pepperoni e queixo feta

Recetas con pepperoni: Rollitos de masa filo con pepperoni y queso feta

Ingredientes para 4 unidades

  • 2 follas de masa filo.
  • 30 g de pepperoni.
  • 40 g de queixo feta.
  • 1 cullerada de sobremesa de sésamo.
  • 20 g de eiruga.

Paso a paso

1. Separa, xuntas, 2 follas de masa filo. Corta en 4 cadrados e unta lixeiramente con aceite coa axuda dun pincel.

2. Enche cada peza polo centro con eiruga, catro cubiños de feta e 3 rodas de pepperoni cortadas en anacos.

3. Envolve a masa sobre si mesma, creando un roliño, fixando a punta dun extremo abrazando a do outro. Pinta con aceite se se necesita que adhira ben.

4. Esparexe un pouco sésamo e mete no forno a 200 ºC uns 10 ou 15 minutos, ata que douren os roliños.

5. Termina, se queres, cunha redución de vinagre balsámico.

Outras recomendacións

Gústanche estas receitas con cintas de beicon? Podes preparalas tal cal ou substituír o beicon por pepperoni cortado en tiras. Seguro que están deliciosas cun sabor e cun toque picante distintos.

Os froitos secos son fundamentais para a túa cesta equilibrada. Non os esquezas!

Descubre as melloras de calidade nas nosas Patacas Alioli, agora máis caseiras.